Skocz do zawartości
10 stycznia 2023 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 8.1 ×

"brak internetu" dla kafelek, internet explorer i błąd Windows Update

duleba38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem sobie laptopa który miał WIndowsa 8 i jakoś dla mnie może być, podoba mi się np. zaawansowany eksploarator windows (jest bardziej rozbudowany). Mam niestety problem uniemożliwiający korzystanie online z kafelek, windows smart screen (ten filtr), instalowania aktualizacji i korzystanie z IE. Powoduje u mnie to, że normalnie nie mogę korzystać z kafelek, muszę klikać "Uruchom mimo to" (Smart Screen), laptop jest narażony na zagrożenia, ponieważ zawsze instaluje aktualizacje, a tu mam błąd. Nie mogę też korzystać ze skype'a - pisze brak internetu. Próbowałem to naprawić, ale bez skutku. Mogę dać jakieś logi jak bedą potrzebne. Prosiłbym o odpowiedź, bo ostatnio ogólnie nie mam odpowiedzi na swoje tematy itd. ;d

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Log: http://www.speedysha...Jkn/net-log.txt

Co do programu to widzę, że testujesz to ci powiem, że log wykonał się normalnie bez żadnych błędów itd. Ale i tak dam ci SS jak to wygląda:

Ten skype (kafelkowy):

26193498095753487277.png

Windows Update (nie mogę robić aktualizacji, nawet automatycznie mi nie wyszukuje)

99621241422219009621.png

W tych kafelkach powinny być nagłówki wiadomości, aktualna pogoda, waluty itd.

22591049852882109571.png

Opublikowano

Sory, że nie odpisałem. Nie czytałem ostatnio tematu, ale chciałem powiedzieć, że już sobie poradziłem. Miałem błąd z DING w nortonie i byl wlaczony norton i zapora. Coś blokowało połączenia i był to norton. Odinstalowałem go i zainstalowałem, teraz działa poprawnie i bez błędów. Zainstalowałem jeszcze malwarebytes dla skanowania "dokładniejszego". Ale miałeś rację, że coś jest z nortonem i trafiłeś. Wszystkim dziękuję za pomoc :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...