marcinkowski Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Witam. Zwróciłem uwagę na pewien monitor firmy Samsung 2333T, ma on matrycę PVA, ale ma czas reakcji 8 ms, czy to będzie mocno widoczne i że tak powiem trochę przeszkadzające, np. w oglądaniu filmów. Jeżeli ktoś miał może możliwość porównania to prosił bym o podpowiedź, jak to wygląda w porównaniu do innych monitorów z czasem reakcji 2-5 ms ale ze słabszą matrycą.
switch48 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 marcinkowski polecam ten ten artykuł => klik
marcinkowski Opublikowano 1 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Prawdę mówiąc chodziło by mi o wrażenia bardziej od strony praktycznej, na temat teorji to trochę już poczytałem, no i należało by zwrócić uwagę na fakt że ten artykół jest z połowy 2004 r, więc technologja poszła trochę do przodu, a marketing to swoją drogą. Ale sam fakt że już przy tych czasach jekie oni podają w tym artykule, nie było źle z oglądaniem, więc te 8 ms to chyba nie jest tak źle.
rokko Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Przy dynamicznych scenach przy 8ms będzie widać drobną smugę wokół obiektu, mnie to akurat nie przeszkadza. Porównać nie porównam bo nie mam starego monitora.
marcinkowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 No właśnie o to mi chodziło, głównie chodzi o oglądanie filmów. Pisząc o porównaniu nie chodziło mi o stare monitory, a o monitory LCD z matrycą typu TN, które mają czas reakcji 2-5 ms.
SE7EN Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Mam EIZO S1932 na S-PVA z czasem reakcji 8ms (GTG) i nie zauważyłem żadnych niedogodności podczas oglądania filmów, a w tym Samsungu pewnie też tą wartość podają. Matryca typu PVA to lepsze kolory i większe kąty widzenia więc i te atuty przemawiają również że będzie sobie on lepiej radził z filmami niż TN.
marcinkowski Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Dzięki za porady, kupiłem ale trochę inny model, tamtych nie dowieźli, to i związało się to trochę z dopłatą z mojej strony, jest chyba trochę lepszy od tamtego: http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/monitors/lcd/LS23NVTABW/EN/index.idx?pagetype=prd_detail wygląda na niezły, teraz tylko muszę się trochę przyzwyczaić do tej panoramy. Jeszcze raz dzięki i temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi