Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Problem z dźwiękiem win 7

dartkal

Rekomendowane odpowiedzi

Po dzisiejszym resecie lapka wystąpił u mnie problem z dźwiękiem. Próbowałem już różnych sposobów z podobnych tematów w necie lecz nic mi nie pomogło. W menedżerze urządzeń występuje żółty wykrzyknik przy Realtek High Definition Audio oraz Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio, po kliknięciu PPM właściwości na to w stan urządzenia pisze : ''System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)''. Próbowałem już odinstalowywać po czym robić reset lecz sterowniki nie chcą się automatycznie zainstalować (wykrywa ich brak jest wyszukiwanie a instalacja niepomyślna za każdym razem).

Proszę o pomoc. Dołączam skan z OTL, jeżeli coś jeszcze potrzeba piszcie.

Extras.TxtPobieranie informacji ...

OTL.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Temat przenoszę do działu Windows 7. Oznak czynnej infekcji brak, ale masz niedoczyszczoną infekcję UKASH na dysku + adware. Instrukcje w spoilerze.

Pokaż ukrytą zawartość

Twój plik HOSTS nie jest domyślny, wygląda jak resetowany przez OTL. Zastosuj automatyczne Fix-it z artykułu: KB972034

Cytat
Po dzisiejszym resecie lapka wystąpił u mnie problem z dźwiękiem. (...) W menedżerze urządzeń występuje żółty wykrzyknik przy Realtek High Definition Audio oraz Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio, po kliknięciu PPM właściwości na to w stan urządzenia pisze : ''System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)''.

Co to był za rodzaj resetu? Twardy? Poza tym, w logu widzę, że były instalowane rozmaite softy związane z audio. Może jakiś konflikt. Wstępnie sprawdź aspekt filtrowania urządzeń. Uruchom menedżer urządzeń, pobierz Właściwości tych urządzeń z wykrzyknikami, wejdź do karty Szczegóły, z menu wybierz pozycje Filtry wyższe klasy + Filtry niższe klasy (nie wszystkie pozycje mogą być obecne) i przepisz co tam się pokazuje jako sterownik filtrujący urządzenie.

.

Zastosowałem się do czynności podanych w spoilerze. W załączniku log z wykonanego skryptu OTL oraz z usuwania z AdwCleaner.

Ten reset to było po prostu ponowne uruchomienie. To co instalowałem to były sterowniki, które nic nie pomogły.

Po wejściu w menedżer urządzeń i kliknięciu na urządzenia z wykrzyknikiem na liście menu w zakładce szczegóły z tych dwóch pozycji podanych przez ciebie posiadam tylko filtry wyższe klasy a w polu wartość pisze "stdriver".

AdwCleanerS3.txtPobieranie informacji ...

09042012_160010.txtPobieranie informacji ...

Wygląda na to, że problem jest jednak w filtrach:

Cytat
Po wejściu w menedżer urządzeń i kliknięciu na urządzenia z wykrzyknikiem na liście menu w zakładce szczegóły z tych dwóch pozycji podanych przez ciebie posiadam tylko filtry wyższe klasy a w polu wartość pisze "stdriver".

Wg raportu OTL "stdriver" to sterownik doinstalowanego programu audio NCH Swift Sound:

[2012/08/31 00:55:13 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\NCH Software Suite

[2012/08/31 00:55:13 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Audio Related Programs

[2012/08/31 00:55:03 | 000,044,088 | ---- | C] (NCH Software) -- C:\Windows\SysNative\drivers\stdriver64.sys

[2012/08/31 00:55:03 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files (x86)\NCH Swift Sound

Należy rozwiązać zależność filtrów.

1. Start > w polu szukania wpisz regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Wejdź do klucza klasy "Sound, video and game controllers":

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Z prawokliku skasuj wartość UpperFilters kierującą do stdriver.

2. Zresetuj system.

Cytat
Zastosowałem się do czynności podanych w spoilerze. W załączniku log z wykonanego skryptu OTL oraz z usuwania z AdwCleaner.

Czyszczenie po narzędziach: w AdwCleaner zastosuj Uninstall, w OTL uruchom Sprzątanie.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...