Hajasz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam. Czy ktoś może napisać bardzo dokładnie jak przerobić film z rozszerzeniem MP4 na rozszerzenie AVI z zachowaniem jakości pliku MP4. Ja próbowałem programem Total Video Converter ale jakość filmu AVI była tragiczna. Zapewne coś miałem źle ustawione w opcjach ale robiłem to pierwszy raz i nie wiem co jest ważne w ustawieniach. Jeżeli ktoś używał tego programu proszę o instrukcję, ewentualnie mogą być szczegółowe instrukcje dla innego programu, którego używaliście. Za wszelkie info dzięki. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 VirtualDub powinien to zrobić po doinstalowaniu pluginu: http://www.donsalva.com/2011/07/03/how-to-use-mkv-mp4-flv-mov-and-other-file-formats-with-virtualdub Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 DawidS28 ja wiem, że potrafi to zrobić wiele programów bo szukałem po necie ale mi chodzi o dokładne info jakie ustawienia w danym programie mają być aby film w AVI niczym się nie różnił od oryginału w MP4 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zadajesz trudne pytanie. Możesz to zapisać w rozkompresowanym AVI, wtedy jakość będzie na pewno taka jak oryginału, ale jednocześnie plik będzie zajmował baaaardzo dużo miejsca. Możesz ustawić odpowiednie parametry z Video -> Compression..., wskazać x264vfw i przesuwając suwak wybrać optymalny stosunek jakości filmu do jego rozmiaru. Możesz także wskazać Xvid i zrobić mniej więcej to samo, ale x264 jest kodekiem wydajniejszym. Nie wiem, jaka jest jakość filmu w MP4, nie wiem o nim praktycznie nic, poza tym, że istnieje, więc trudno mi cokolwiek więcej doradzić. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi