Skocz do zawartości

max1234

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez max1234

  1. Komputer wyraźnie przyspieszył, nie "muli" już tak, jak było przed dezynfekcją. Chiński plik usunąłem z dysku. Niestety, z Chrome nie jest już tak różowo. Zainstalowałem najnowszą wersję i też nie działa. Żadnych stron nie wyświetla (nawet tych z chrome:// na początku), karta się zawiesza na "Ładowanie..."
  2. Wszystko zrobione, logi w załączniku. Czy mam teraz Chrome'a zainstalować jeszcze raz? I jeszcze jedna rzecz: w C:\Windows\System32 jest jakiś pusty plik bez rozszerzenia też o chińskiej nazwie (niestety, nie ma go w żadnym z logów FRST, jest w logu OTL w pierwszym poście). Co mam z nim zrobić? Fixlog.txt FRST.txt
  3. Wszystkie polecenia wykonane (poza czyszczeniem cache wtyczek Chrome'a - Chrome nie działa, tzn. nie wyświetla żadnej strony i w pasku zakładek wszystkie ikonki są puste). Logi Fixlog.txt i FRST.txt są w załączniku. Niepokoi mnie to, że po zrobieniu skryptu przez FRST na pulpicie pojawił się dziwny folder (ukryty) o chińskiej nazwie i rozmiarze 0 bajtów... Fixlog.txt FRST.txt
  4. Witam, Od paru tygodni mam problem z komputerem taty. Otóż jakiś czas temu, z dnia na dzień, drastycznie zwolnił. Każde uruchomienie programu trwa teraz min. 5-10 s, a kliknięcie prawie czegokolwiek skutkuje się zawieszeniem komputera na parę sekund. Szybkość kompa jest tak tragiczna, że korzystanie z niego w normalnym trybie jest praktycznie niemożliwe (w trybie awaryjnym działa OK). Próbowałem już defragmentować dysk, ale bez skutku. Skanowałem też dysk programem HD Tune, który pokazał 1 bad sector (dysk ma 320 GB). Potraktowałem także kompa MBAM'em, który usunął parę wirusów, w tym keyloggera (niestety nie mam loga ze skanu, pamiętam tylko, że logi keyloggera były zapisane w C:\Users\(nazwa usera)\AppData\Roaming). Mimo tego komputer dalej jest nie do użytku. Przypuszczam, że coś w nim głębiej siedzi, ale tu jestem praktycznie bezradny. Dlatego zwracam się o pomoc w "odmuleniu" komputera, jeśli za tym stoją wirusy. Wszystkie potrzebne logi są w załączniku. Będę wdzięczny za każdą pomoc Addition.txt Extras.Txt FRST.txt GMER.txt OTL.Txt
  5. Witam, PROBLEM ROZWIĄZANY: Nie wpadłem na to, że w Windows Server 2012 przed instalacją sterowników do Wi-Fi trzeba włączyć usługę bezprzewodowej sieci WLAN w menedżerze serwera. Teraz wszystko jest w porządku, temat można zamknąć Dwa miesiące temu kupiłem dysk SSD i zainstalowałem go w komputerze, usuwając tymczasowo starego twardziela. Na tym dysku postawiłem nowego Windowsa Server 2012 (brzmi dziwnie, ale to jedyny używalny system na podstawowym DreamSparku). Przez całe wakacje korzystałem z internetu z kabla i nie było żadnych problemów. Kłopoty zaczęły się dopiero po przeniesieniu komputera w nowe miejsce, gdzie jedyną formą korzystania z internetu jest Wi-Fi... Mam odbiornik TP-LINK WN-721N, który pod Windows Server 2008 R2 (Windows 7 serwerowy) działał bez problemu, lecz niestety, mam teraz ogromne problemy z instalacją sterowników na nowym systemie. Konkretnie przy próbie instalacji Windows wyrzuca błąd "Nie można odnaleźć określonego pliku" i przerywa instalację. Sprzęt się pojawia w menedżerze urządzeń, lecz z wykrzyknikiem i informacją o błędzie (kod 19). Myślałem, że problem dotyczy brakującego pliku. Po sprawdzeniu 3 wersji sterowników z oficjalnej strony producenta pobranych na 2 urządzeniach wykluczyłem tę możliwość - instalacja również kończy się fiaskiem (ten sam błąd). Próbowałem także grzebać w rejestrze zgodnie ze znalezionymi wskazówkami (UpperFilters i LowerFilters, wartość Config itp.), lecz też bez powodzenia. Instalacja sterowników do chipsetu RÓWNIEŻ nie pomaga - to samo. Brakuje mi teraz pomysłów, co z tym problemem zrobić. Bez działającego odbiornika Wi-Fi za wiele nie zdziałam na kompie, który jest mi dość potrzebny, zwłaszcza do szkoły. W związku z tym bardzo prosiłbym o pomoc, gdyż wyczerpuje mi się już cierpliwość, a jedyną możliwością korzystania z internetu jest obecnie tethering na tablecie, który działa niestabilnie :/ Specyfikacja komputera: Odbiornik: TP-LINK WN-721N (chip Atheros AR9285) Płyta główna: Gigabyte GA-G31M-ES2C v1 Procesor: Intel Core 2 Quad Q8200 @2,33 GHz Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTS 250 RAM: 4 GB Dysk: Plextor M5S PX-128M5S Jeżeli napisałem w złym dziale, to najmocniej przepraszam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...