Skocz do zawartości

kosa4321

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    93
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O kosa4321

  • Tytuł
    Użytkownik

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  1. Mam to samo na Win10 Home. Możliwe, że po tych pseudo aktualizacjach się zaczęło... Posiadam dysk SSD NvMe i z tym startem jest u mnie różnie. Raz odpala w 10 sekund a raz w 30. Nawet coś się porobiło z planami zasilania, bo zniknęły, dziś je odzyskałem jakąś komendą w cmd. Oprócz tego monitor, jak i laptop usypiają się, pomimo ustawienia na np. 2 godziny. Jednym słowem ta 10', to kaszana.
  2. kosa4321

    Bardzo zamulony laptop

    Dzięki bardzo za sprawdzenie. Fixlog.txt
  3. Witam, Laptop brata. Strasznie wolno wszystko działa, prosiłbym o usunięcie śmieci FRST.txt Addition (1).txt Shortcut.txt
  4. Proszę o dalsze instrukcje: https://www.fixitpc.pl/topic/33389-wolny-system-wolny-internet/
  5. Witaj, podsyłam logi. Fixlog.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt mbam.txt
  6. Witam, Laptop ojca. Dziś podłączali światłowód i zerknąłem jak to jest siedzieć przy 50Mbit, ale szału nie ma choć speedtest pokazuje 50-51. Jest to system tylko z 2GB RAM, także wiem że nie będzie rakieta, ale przeglądanie stron nie jest takie jak być powinno, moim zdaniem. Prosiłbym bardzo o rzucenie okiem FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt
  7. kosa4321

    "freezy" przy ppm

    Dzięki @Miszel03 //edit, 30.11 Problem rozwiązany, można zamknąć, dzięki za poświęcony czas. Fixlog.txt
  8. Witam, Mam nietypowy problem na laptopie, Windows 10. Zrobiłem upgrade z 10 do 10, jedynie po tryb gry i możliwe że od wtedy zaczęło się. Mniej więcej 0,5s zamrożenia, gdy kliknę ppm na pulpicie albo na dysku E: (E to talerz, C- SSD). Dyski sprawdzone, stan b.dobry. W trybie awaryjnym nie ma tego problemu.. Już próbowałem większość usług wyłączyć, zabijać procesy, ale nic nie pomaga. Prosiłbym o zajrzenie do logów, może coś tam? Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
  9. Dzięki za sprawdzenie. Załączam log. FSS.txt
  10. Nie mam żadnego. W każdym razie SpyShelter wyłączam podczas grania.
  11. Witam serdecznie. Kupiłem ostatnio nowy laptop i wszystko śmigało dobrze. Aktualizowałem ostatnio sterowniki i tylko to przychodzi mi do głowy. Próbowałem odinstalować sterownik karty sieciowej (intel Dual Band Wireless-AC 7265) ale cały czas widnieje ten sterownik w menedżerze urządzeń i internet jest. Strony internetowe, zdaje się, że wczytują się normalnie. Opóżnienia w grze są bardzo duże i nie mogę grać, tj. powyżej 1500msec. Może coś w logach jednak jest. Proszę bardzo o sprawdzenie. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
  12. Dziękuję za odpowiedż. Wynik WMI w linku, był zbyt duży - 2,91MB, dodatkowo zrzut jak to wyglądało (nie mogę wstawić obrazka?), gdyż chyba musiałem zmienić Wscript na Cscript, bo wcześniej nic się nie działo. Tak miało to wyglądać? http://www.wklej.org/id/2864678/ http://imgur.com/a/uCU11 Co do HS, to akurat mam wersję premium i nie widzę tych reklam. P.s dziwnie mi tekst rozrzuca, jakbym nie mógł enteru użyć, gdy piszę ten tekst to wygląda ok... Ale widać to w finalnym wydaniu jak słabo estetycznie wygląda.
  13. Witam picasso, Prosiłbym, o ile będziesz miała czas, na rzucenie okiem na stan mojego netbooka e/ Nic się nie działo, po prostu kontrolne sprawdzenie logów e2/ Dzięki Miszel, nie zauważyłem a program zaraz przed skanem niby robił aktualizację... Już zrobione. Gmer.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
  14. aga123 Przecież w SpyShelter, w ustawieniach, możesz zmienić domyślną akcję zezwól/zablokuj procesu.
  15. Witajcie, Od dłuższego juz czasu mam problem z klatkowaniem filmów online na moim netbooku (MSI U270). Używam Windows 7 Home Premium 64bit. Najnowsze sterowniki. Kodeków nie mam żadnych, nigdy nic nie istalowałem i działało. Łącze 1Mb/s. Przy "full screen" jest najgorzej, nieważne czy to Youtube czy portale z filmami online. Widać to najbardziej przy wolnych scenach. Przy podłączeniu do monitora (Dell P2414H 24') bardziej klatkuje niż na samym netbooku...? Zmiana pikseli tez nic nie daje - 720 > 360. Kiedyś nie miałem takiego problemu. Mam Chrome i Firefox (zainstalowany Adobe flash player plugin 10 obecnie). Próbowałem kombinować z flashem -zainstalowałem wersję 10 która niby jest najlżejsza, ale widę że nic to nie daje. Próbowałem instalować rozszerzenia do Chrome aby wymusić używanie flasha zamiast html5 - tak samo. Robiłem ostatnio testy sprzętu na innym forum bo miałem BSODy (nie związane z klatkowaniem) - okazało się, że wtedy Chrome był sprawcą. Testy były wporządku. Tutaj link jeśli mogę wstawić: http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/368556-recently-bsod-new-windows-ntoskrnl-exe.html Natomiast... po wklejeniu linka z YT do VLC działa beż żadnych ścinek. Filmy na dysku działają mi wporządku, tylko poprzez przeglądarkę mi klatkują. Coś tu musi być z flashem chyba, co myślicie? Jeśli potrzebne są dodatkowe testy to napiszcie. ##Krótki film nagrany telefonem z YT (360p/pełny ekran na monitorze) aby przestawić jak to wygląda : //Nie wiem dlaczego podgląd posta wygląda OK a już założony temat jak widać, nieczytelny.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...