apophis330 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Gdy wchodze na http://untraffic.pl/oferta i http://maratsafin.ovh.org/ eset wykrywa mi wirusa tak jest prawie za kazdym razem nie moge go usunac wirus to:JS.Iframe.EF kon trojanski ,JS Kriyptik, Js trojan downloader agent a Jesli chodzi o inny wirus to Nod nie chce mi np. usunac robaka pokazuje go w komputerze i dopiero innym programem go usuwa dlaczego?Zmienic go na inny czy moze da sie go naprawic. Przy sciaganiu plikow nie moge dac wiecej niz 2 linki bo nie pozwoli daje ok i nie sciaga trzeciego linku nie wim czy to tych wiru sprawka tak an stronach rapidtraffic i pobierz.biz OTL.TxtPobieranie informacji ... GMER.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Log z OTL niepełny, brakuje Extras (opcja "Rejestr - skan dodatkowy" nie została ustawiona na "Użyj filtrowania"). W logach brak notowalnych oznak infekcji. Nie wygląda jednak na to, że przeprowadziłeś wszystkie zalecone wcześniej operacje: KLIK. Nadal widać śmiecia uTorrentBar Toolbar w IE + Google Chrome, a także Windows niezaktualizowany. Cytat Gdy wchodze na http://untraffic.pl/oferta i http://maratsafin.ovh.org/ eset wykrywa mi wirusa tak jest prawie za kazdym razem nie moge go usunac wirus to:JS.Iframe.EF kon trojanski,JS Kriyptik, Js trojan downloader agent a Przeklej z dziennika ESET jak to jest wykrywane. Te wyniki sugerują, że problem tkwi w tych stronach (iFrame = infekcja wklejkowa, zmodyfikowany kod strony). Aczkolwiek skaner Wepawet nie pokazuje mi tu żadnych dziwnych rzeczy. Cytat Jesli chodzi o inny wirus to Nod nie chce mi np. usunac robaka pokazuje go w komputerze i dopiero innym programem go usuwa dlaczego?Zmienic go na inny czy moze da sie go naprawic. Ale nie wiadomo jaki typ infekcji, toteż nie mogę tego ocenić. Poza tym: NOD przestarzały (aktualnie to już darmowe antywirusy mają nowocześniejszą technikę) i skrakowany = bez żalu bym się z nim żegnała. I po raz trzeci przypominam: aktualizacje Windows. Antywirus, nawet najświetniejszy, nigdy nie nadrobi tej luki, nie zastąpi łat. . Odnośnik do komentarza
apophis330 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Otl nie moze zrobic extras.txt Ustawilem Rejestr - skan dodatkowy" nie została ustawiona na "Użyj filtrowania i gdy otl skonczyl skanowac wyskakuje blad danych pisze to: Win 32 error code 23 data error (cycling redundancy check) UTorrentBar Toolbar nie moge odinstalowac w windows wyskakuje potwierdzenie daje ok i nie nic sie nie pojawia Dziennik ESET.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Cytat UTorrentBar Toolbar nie moge odinstalowac w windows wyskakuje potwierdzenie daje ok i nie nic sie nie pojawia Wykończ to ręcznie. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL IE - HKLM\..\URLSearchHook: {bf7380fa-e3b4-4db2-af3e-9d8783a45bfc} - C:\Program Files\uTorrentBar\prxtbuTor.dll (Conduit Ltd.) IE - HKU\S-1-5-21-2620197854-1719786493-1418023469-1000\..\URLSearchHook: {bf7380fa-e3b4-4db2-af3e-9d8783a45bfc} - C:\Program Files\uTorrentBar\prxtbuTor.dll (Conduit Ltd.) O2 - BHO: (uTorrentBar Toolbar) - {bf7380fa-e3b4-4db2-af3e-9d8783a45bfc} - C:\Program Files\uTorrentBar\prxtbuTor.dll (Conduit Ltd.) O3 - HKLM\..\Toolbar: (uTorrentBar Toolbar) - {bf7380fa-e3b4-4db2-af3e-9d8783a45bfc} - C:\Program Files\uTorrentBar\prxtbuTor.dll (Conduit Ltd.) O3 - HKU\S-1-5-21-2620197854-1719786493-1418023469-1000\..\Toolbar\WebBrowser: (uTorrentBar Toolbar) - {BF7380FA-E3B4-4DB2-AF3E-9D8783A45BFC} - C:\Program Files\uTorrentBar\prxtbuTor.dll (Conduit Ltd.) O8 - Extra context menu item: Ściągaj z Mipony - file://C:\Program Files\MiPony\Browser\IEContext.htm File not found CHR - Extension: uTorrentBar = C:\Users\Joanna\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\bejbohlohkkgompgecdcbbglkpjfjgdj\2.3.0.15_0\ DRV - File not found [Kernel | Auto | Stopped] -- C:\Program Files\Anti Keylogger Elite\AKEProtect.sys -- (AKEProtect) :Files C:\Program Files\uTorrentBar C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\fcmdSrchddr.xml :Reg [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrentBar Toolbar] :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Przedstaw log z wynikami usuwania. Co do reszty: 1. Sprawdź ten system za pomocą mini skanera Kaspersky Virus Removal Tool - w konfiguracji zaznacz wszystkie obszary do skanowania, co wydłuży znacznie skan, ale będzie rzetelniejszą weryfikacją. Przedstaw raport z wynikami typu "Detected...", o ile coś takiego będzie. 2. ESET odinstaluj. Jest stary i skrakowany. Po deinstalacji popraw z poziomu Trybu awaryjnego narzędziem ESET Uninstaller. Co w zamian? Tu już darmowy Avast w najnowszej wersji spełni swe zadanie (ma osłonę Web jak ESET). 3. Sprawdź dysk pod kątem błędów. 4. Aktualizacji Windows nadal aktualne. Jaki jest powód, że ich unikasz? . Odnośnik do komentarza
apophis330 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Pomożesz mi usunąć całkowicie starego noda(Prubowalem go usunac recznie ale chyba nic z tego i nortona tez i programem norton removable tool). Ne mogę zrobić kopii zapasowej która sie robi przed użyciem ESET Uninstaller a nie chce stracić danych wiec może inaczej go wywalić i zostało mi coś jeszcze w systemie po nortonie mam nowego noda na dysku ale mi wykrywa nortona wiec go nie instalowałem Aktualizacje później zrobię nie mam czasu na razie, w kasperskim skanować na domyślnych czy z zaznaczonymi wszystkimi partycjami NORTONA WYKRYWA GDY CHCE ZAINSTALOWAĆ NOWEGO NODA WIEC COŚ ZOSTAŁO Z NIEGO PRóBOWAŁEM PRZEZ PROGRAM i RĘCZNIE NIC NIE DAŁO RĘCZNIE TZN. PLIKI W REJESTRZE W I Z CZYSZCZENIEM REJESTRU CCLEANER FOLDERY Ups z tym kasperski pospieszyłem się nie doczytałem nie maialem czasu i dlatego to pytanie Fajnie skanuje ten program 10% w 1godz 35 min Skan Otl utorrent.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Cytat Prubowalem go usunac recznie ale chyba nic z tego i nortona tez i programem norton removable tool Co rozumiesz przez "ręcznie"? Chyba nie kasację na ślepo folderów? Poza tym, o co chodzi z Nortonem? Cytat Ne mogę zrobić kopii zapasowej która sie robi przed użyciem ESET Uninstaller a nie chce stracić danych wiec może inaczej go wywalić To jest standardowy asekuracyjny tekst w opisie, a narzędzie jest jedynym odpowiednim i specjalizowanym w usuwaniu ESET. Zrób sobie punkt Przywracania systemu, zastosuj narzędzie ESET Uninstaller zgodnie z opisem z poziomu Trybu awaryjnego. Cytat w kasperskim skanować na domyślnych czy z zaznaczonymi wszystkimi partycjami Przecież napisałam: picasso napisał(a): w konfiguracji zaznacz wszystkie obszary do skanowania, co wydłuży znacznie skan, ale będzie rzetelniejszą weryfikacją . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi