Gość lusja Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam serdecznie... ufff... znalazłam nowe forum Picasso; od niedawna biegam tu sobie i ni jak nie potrafię znależć cudownego skryptu przyrządzonego przez Picasso na starym forum. Skryptu używałam do wyszukiwania wpisów w rej. windowsa - zamiast edytora systemowego rejestru. Taki drobiazg, a jak umilał życie. Ja uprzejmie proszę Picasso o ten skrypt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 skryptuprzyrządzonego przez Picasso na starym forum. Skryptu używałam do wyszukiwania wpisów w rej. windowsa - zamiast edytora systemowego rejestru. Nie przypominam sobie, bym tworzyła osobiście jakiś skrypt. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to skrypt zrobiony dla mnie prywatnie przez innego użytkownika: skrypt integrował się z Firefox pozwalając podświetlać w poście klucz i bezpośrednio otworzyć w regedit. Nie sprecyzowałaś co to za "skrypt", mogę podsunąć następujące darmowe programy: 1. Ogólne wyszukiwania wpisów w rejestrze: RegScanner 2. Ekspresowe otwieranie konkretnych ścieżek w rejestrze: Jump2Reg, Registry Jumper, Open RegEdit Key (add-on dla Firefox), Open In Regedit (modyfikacja dla IE). . Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Może konsolowy ScanReg. http://www.celticwol...oducts/freeware Odnośnik do komentarza
Gość lusja Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Witam serdecznie ten mini programik - jako wyszukiwarka w rej systemowym mial rozszerzenie .vbs; taki skrypcik; otwierałam ten skrypt i wpisywałam co ma w rej wyszukac i spokojnie czekałam; znalazł każdy wpis Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 jako wyszukiwarka w rej systemowym mial rozszerzenie .vbs; Nie widzę innej możliwości niż Registry Search Tool. To było jedyne VBS do szukania ręcznego w rejestrze, które kiedykolwiek użyłam, użyłam zresztą przed siedmioma latami conajmniej i z powodu ograniczeń porzuciłam. Ale: to jest stare i bardzo limitowane. Proponuję raczej graficzny RegScanner podany wcześniej, znacznie lepsze narzędzie. . Odnośnik do komentarza
Gość lusja Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Picasso właśnie tego Registry Search Tool szukałam i za nim tak mi tęskno było; jest prosty i mały; przywykłam do niego jakoś. Mam RegistryScaner dzięki serdecznie za okazaną pomoc. lusja Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi