Skocz do zawartości

Zrzut strony www w xhtml

kaczakkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze bo stracilem cierpliwosc.

Temat ogolny to zzuty stron www.

Dla stron html /i tych dluzszych od ekranu - dzieki licznym dodatkom do Firefoksa lub SiteShoter /

nie ma problemu. Softu jest mnostwo.

Problem jest z zzutem stron xhtml / oczywiscie tymi dluzszymi od ekranu, tez /

Probuje z kazdej strony i zapisuje mi jako xhtml - wtedy trace cala grafike /zdjecia, wykresy schematy/

Jak lub czym zapisac strone www wykonana w xhtml zeby kopia byla identyczna z oryginalem?

Jeszcze jedna prosba, gdyby ktos wiedzial jak kopiowac z scribd.com !?

Nie mam i nie chce miec konta na Facebook,u.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

No dobra, ale strony w xhtml też można zrzucić do MHTML. Kwestia tego, że zmienia się format i nieco kod strony, ale wygląda tak samo, no chyba, że masz jakieś super rozbudowane Ajaxowe witryny, generowane od zera JavaScriptem, jak na przykład Twitter - wtedy mogą być pewne problemy.

Opublikowano

Robienie PDF-ów ze stron internetowych to większy problem, ja korzystam z PDFcreator. Wysyłam stronę do wydruku na wirtualną drukarkę i na podstawie wersji w PostScript ten program tworzy plik PDF. Trochę odbija się to na jakości zdjęć, ale da się ścierpieć.

To archiwizowania zawartości stron przydaje się jeszcze WinHTTrack.

Opublikowano (edytowane)

To wlasnie WinHTTrack nie chcial zrobic mirroru strony xhtml. Mozna jeszcze probowac: WebRipper, getleft, ghttrack, Teleport-platny, SpiderZilla, Offline Explorer 3.9 Pro. Jedno z narzedzi on-line http://joliprint.com/ - wiele innych jak podane przez Ciebie dodatki do FF.

Mam nadzieje, ze to koniec problemow na dzisiaj, dziekuje za skuteczna jak zwykle pomoc i pozdrawiam. Kaczakkkk

Edytowane przez DawidS28
Ok, zamykam.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...