Skocz do zawartości

V9 jak usunąć?

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Opisz gdzie tę przeglądarkę widzisz, w którym momencie się ujawnia i z którego skrótu uruchamiasz przeglądarkę (przypięte w Menu Start czy inne). Ja w aktualnych logach nie widzę konfiguracji wyszukiwarki v9, widzę tylko śmiecia "SpeedBit Search", czym zajmę się po uzyskaniu większej ilości danych na temat problemu zasadniczego.

Opublikowano

pojawia się jako strona startowa po uruchomieniu czy to Firefoxa czy IE z paska zadań pomimo ponownego ustawiania mojej strony głównej...

co ciekawe po naciśnięciu ikonki z domkiem pojawia sie moja strona startowa ale po ponownym wybraniu przegladarki ze skrótu w pasku zadań wyskakuje jako pierwsza V9...

Opublikowano

damianrus, proszę używaj opcję Edytuj, gdy nikt jeszcze nie odpisał a chcesz uzupełnić wypowiedź, zamiast tworzyć X postów w serii. Posty połączyłam.

pojawia się jako strona startowa po uruchomieniu czy to Firefoxa czy IE z paska zadań pomimo ponownego ustawiania mojej strony głównej...

Jak mówię, w logach ani śladu v9 w konfiguracji przeglądarek, to musi być w obszarze którego OTL nie sprawdza bezpośrednio (klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients).

1. Zamknij przeglądarki. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\IEXPLORE.EXE\shell\open\command]
""="C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\FIREFOX.EXE\shell\open\command]
""="C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe"

:OTL
[2012/04/24 14:20:26 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files (x86)\v9Soft
FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "SpeedBit Search"
FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://home.speedbit.com/search.aspx?aff=106&q="
FF - prefs.js..browser.search.order.1: "SpeedBit Search"
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://home.speedbit.com/search.aspx?aff=106&q="
[2012/02/29 03:33:14 | 000,002,534 | ---- | M] () -- C:\Users\Damian\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\r468uik9.default\searchplugins\speedbit.xml
O3 - HKU\S-1-5-21-2100001416-2170443706-2230923172-1001\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No CLSID value found.
O4 - HKLM..\Run: []  File not found

Klik w Wykonaj skrypt.

2. Sprawdź czy w przeglądarkach ustąpił defekt. Przedstaw log z wynikami usuwania z punktu 1.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...