Skocz do zawartości

Przy starcie komputera włącza się strona policji na której każą płacić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ponieważ przy starcie windowsa gdy ładuje się pulpit włącza się internet explorer ze strona policji że mają moje ip i każą mi płacić gdy naciskam alt+f4 to widze pusty pulpit i nic nie moge zrobić. Załączam logi

Mam win 7 32bit

OTL.Txt

Extras.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Widzę szkodliwe obiekty w starcie, ponadto jest też inny rodzaj bajki, czyli startujący plik windate.exe (z Tibia MULTI-ip changer), który nie wygląda zdrowo.

1. Z poziomu Trybu awaryjnego z obsługą sieci (w którym siedzisz) uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
O4 - HKU\S-1-5-21-3822617261-6059147-3854196248-1001..\Run: [{06A09B84-7578-87D5-7271-24E9284D6F67}] C:\Users\Fuelyo\AppData\Roaming\Eflu\alsa.exe ()
F3 - HKU\S-1-5-21-3822617261-6059147-3854196248-1001 WinNT: Load - (C:\Users\Fuelyo\LOCALS~1\Temp\mssdtv.exe) - C:\Users\Fuelyo\LOCALS~1\Temp\mssdtv.exe ()

:Files
C:\Users\Fuelyo\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\windate.exe
C:\Users\Fuelyo\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ch8l0.exe.lnk
C:\Users\Fuelyo\AppData\Roaming\*.exe
C:\Users\Fuelyo\AppData\Roaming\Ogxa
C:\Users\Fuelyo\AppData\Roaming\Eflu
C:\Windows\windate.exe
C:\Windows\os4.exe
C:\Windows\zlib1.dll

:Commands
[emptytemp]

Rozpocznij usuwanie przyciskiem Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i otrzymasz log z wynikami usuwania. Sądzę, że Tryb normalny Windows już się uruchomi.

2. Odinstaluj Tibia MULTI-ip changer + śmieciarski pasek SweetPacks Toolbar for Internet Explorer 4.5.

3. Wykonaj nowy log z OTL z opcji Skanuj (już bez Extras) oraz zaległy GMER. Dołącz plik z wynikami usuwania pozyskany w punkcie 1.

.

Opublikowano

apropos "napisałeś" > napisałam. Log z wynikami usuwania jest zapisywany w katalogu kwarantanny C:\_OTL. Jednakże nie jest mi już niezbędny. Aktualny log z OTL poświadcza wykonanie zadania. Log z GMER stworzyłeś w złych warunkach, przy czynnym Alcoholu. Do wykonania:

1. Mikro poprawka na szczątek po co dopiero odinstalowanych pasku. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {EEE6C35B-6118-11DC-9C72-001320C79847} - No CLSID value found.

Klik w Wykonaj skrypt. Tym razem akcja ekspresowa bez restartu. Po ukończeniu zastosuj Sprzątanie w OTL, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną z trojanami. Funkcja wymaga restartu.

2. Przeprowadź pełne skanowanie za pomocą Malwarebytes Anti-Malware. Jeżeli coś zostanie wykryte, przedstaw raport (od razu mówię: kmservice.exe od cracka Office będzie w wynikach).

.

Opublikowano

Wszystko działa tak jak powinno. Naprawde dziękuję nie wiem co bym zrobił bez tej strony i przepraszam lecz płci nie sprawdziłem bo pisałem wszystko na szybko ! Jeszcze raz dziękuje

Opublikowano

Mam rozumieć, że skaner MBAM nic nie wykrył, bo nie prezentujesz wyników? Na koniec:

1. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK.

2. Wykonaj drobne aktualizacje oprogramowania. Na Twojej liście zainstalowanych widnieją wersje (wtyczki Adobe nie pokazują precyzyjnie buildu):

Internet Explorer (Version = 8.0.7601.17514)

========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ==========

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216024FF}" = Java™ 6 Update 29

"{AA59DDE4-B672-4621-A016-4C248204957A}" = Skype™ 5.5

"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX

"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin

"Adobe Shockwave Player" = Adobe Shockwave Player 11.6

"Ad-Remover" = Ad-Remover par C_XX

"Gadu-Gadu 10" = Gadu-Gadu 10

========== HKEY_USERS Uninstall List ==========

[HKEY_USERS\S-1-5-21-3822617261-6059147-3854196248-1001\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"Google Chrome" = Google Chrome

- Wytyczne ogólne: KLIK. Zaś Ad-Remover odinstaluj. Nie jest rozwijany. Zastępuje go AdwCleaner.

- Polecam też rozważenie wymiany zasobożernego reklamodawczego GG10 czymś lżejszym. Opisy znajdziesz w opracowaniu Darmowe komunikatory. Liczące się propozycje: WTW, Miranda, Kadu i AQQ.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...