shiris Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Czyżbym znowu padła ofiarą fałszywego alarmu Aviry. Podczas wchodzenia na Seamonkey na swoją grę wykryto mi właśnie taki wirus jak w temacie, dałam na delete. teraz robię skanowanie i scanner znalazł mi właśnie tego wirusika. Jakoś nie zauważyłam wyraźnego zwolnienia komputera, jakichś problemów z odpalaniem aplikacji. To się znajduje w C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\SeaMonkey\Profiles\rve3811l.default\Cache i różne numerki. Teraz dam z VirusTotal, bo zrobiłam skan jednego z tych plików. On wszystkie pliki tak skanuje. Proszę, tylko Avira to wykrywa jako Malware http://www.virustotal.com/pl/analisis/0cf37afa1a40bf48c123dea22d536bead21cd3fe7611cfeebe4316bccfda0a46-1277914501 Czy mam się przejmować? Dodam, że widok ukryj albo nie widać normalnie. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 To jest mniej istotny alarm Aviry. Obiekt w cache przeglądarki a więc bez szczególnego znaczenia. Takie rzeczy są i będą. Raz ci chyba już na starych śmieciach wyjaśniałem o tym, że można cache od czasu do czasu czyścić. Odnośnik do komentarza
shiris Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Tak, ale czy mógłbyś mi podać jak się kasuje cache w Seamonkey? bo tego naprawdę nie wiem. Temat do usunięcia, dziękuję Panie Landuss, Bo jak na razie zrobiłam to po prostu przez skasowanie plików w tym folderze. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 jak się kasuje cache w Seamonkey? http://kb.mozillazin...aring_the_cache W polskiej wersji więc powinno to wyglądać mnie więcej tak: Edycja -> Preferencje/Ustawienia -> Zaawansowane -> Cache. Odnośnik do komentarza
shiris Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Dziękuję deFco. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi