werrka Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Już miałam podobny problem tylko z dyskiem wymiennym a teraz pendrive. Podłączyłam go do innego komputera i po ponownym podłączeniu zamiast folderów pokazały się tylko skróty. Proszę o pomoc. Extras.Txt OTL.Txt GMER.txt
picasso Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 GMER mnie nie co zastanowił. W OTL nic ciekawego. Na temat pendrive: 1. Podepnij go i zweryfikuj pod jaką literą został zmapowany. 2. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej, podstawiając pod X literę pendrive: :Files X:\*.lnk attrib /d -s -h X:\* /C Klik w Wykonaj skrypt. 3. Przedstaw log z wynikami usuwania pozyskany w punkcie 1 oraz log z USBFix z opcji Listing. .
werrka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 To jedyne co udało mi się zrobić bo potem coś mi się zawiesiło (nie wiem dlaczego) i OTL nie chciał już mi zeskanować... potem wyszło mi coś takiego UsbFix.txt 01202012_092421.txt
picasso Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Logi z OTL pokazywane ponownie nie były mi potrzebne (usuwam), w końcu nic w nich nie wykryłam, tylko log z usuwania. Plików skrótów LNK na urządzeniu nie było, wnioskuję że wcześniej usunięte ręczne. Druga komenda zdejmowania atrybutów z folderów się nie wykonała ze względu na mój błąd = z rozpędu nie dodałam wszystkich przełączników attrib (tylko /d zamiast /s /d). Powtórz w OTL skrypt o następującej postaci: :Files attrib /d /s -s -h D:\* /C rd /s /q D:\RECYCLER /C Tylko log z wynikami przetwarzania skryptu zaprezentuj. .
werrka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Nie zrozumiałam i dlatego co zrobiłam. Chyba teraz będzie dobrze. I po podłączeniu pendrive było już dobrze. Dziękuję. A mam jeszcze pytanie może nie dobrze, że podpinam je tutaj ale czy można coś zrobić żeby przyspieszyć pracę komputera. Jakieś proste metody. 01202012_132724.txt
picasso Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zadanie wygląda na wykonane. Czy widzisz już swoje foldery na urządzeniu? Jeżeli tak, sprawa jest ukończona i aplikuje się Sprzątanie w OTL. PS. Wykonaj drobne aktualizacje w systemie tzn. m.in. Java: KLIK. A wszystkie wtyczki Adobe Flash widzialne w Dodaj / Usuń programy możesz odinstalować, gdyż posługujesz się Google Chrome z własnym wbudowanym Flashem. .
werrka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Tak już wszystko jest dobrze. Dziękuje za pomoc i za wskazówki.
Rekomendowane odpowiedzi