kruger Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam wszystkich Chciałbym aby pliki w formacie flv (ale sprawa dotyczy też kilku innych rozszerzeń) otwierały się domyślnie w programie Media Player Home Cinema. Niestety jak dam z prawokliku aby tym programem był właśnie mphc (otwórz za pomocą - przeglądaj - plik mphc exe) to windows tego nie uznaje. Tak jakby ten program nie istniał. Początkowo sobie pomyślałem, że to dlatego, że jest on w wersji portable i na dysku D, ale zainstalowałem na C: zwyczajną wersję x64 i nadal to samo. Jest na to jakiś sposób? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zaznaczyłes Zawsze uzywaj tego programu do otwierania tego typu plików? albo Panel sterowania > Programy > Programy domyślne > Ustaw skojarzenia i tam wybierasz odpowiedni typ pliku i przypisujesz program Odnośnik do komentarza
kruger Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Nie przynosi to efektów. "Zawsze używaj wybranego programu do otwierania" jest domyślnie zaznaczone i nic... a próba skojarzenia rozszerzenia z programem z poziomu panelu sterowania/programy domyślne daje taki sam skutek jak z prawokliku. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Chciałbym aby pliki w formacie flv (ale sprawa dotyczy też kilku innych rozszerzeń) otwierały się domyślnie w programie Media Player Home Cinema. Tę akcję prowadzi się z poziomu opcji Media Player Classic: Tak wykonana operacja tworzy u mnie w systemie x64 natychmiastowe powiązanie, plik uruchomiony przez dwuklik otwiera się w MPC. Nie musisz zaznaczasz opcji "Ikony" - wtedy pliki będą mieć ikony z Windowsa. . Odnośnik do komentarza
kruger Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Rzeczywiście, dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi