manniol Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Na starym komputerze (xp 32bit) używałem The Bat! ver. 3.63.0.0. Był dodany do Komputer Świata, fajny, obsługiwał mi 4 konta. Płyty z programem dawno nie mam. Pytanie: Czy jest możliwość "przełożenia" Nietoperza na nowy komp (7 64bit)? Najbardziej zależy mi na wiadomościach, których uzbierało się, pewnie ~1000 i nie chcę ich stracić. pzdr m. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Cytat Na starym komputerze (xp 32bit) używałem The Bat! (...) Płyty z programem dawno nie mam. Pytanie:Czy jest możliwość "przełożenia" Nietoperza na nowy komp (7 64bit)? Wątpię. Ostatecznie na wariata można spróbować "przekopiować" wszystkie fragmenty Nietoperza, biorąc poprawkę na 32-bitowe ścieżki w Windows 64-bit. Mniej więcej coś w deseń: 1. Replika ścieżek na dysku: - C:\Program Files\Nietoperz > wchodzi do C:\Program files (x86)\Nietoperz - C:\Documents and settings\Konto\Dane aplikacji\Nietoperz > wchodzi do C:\Users\Konto\AppData\Roaming\Nietoperz 2. Wyeksportować wszystkie klucze Nietoperza z rejestru XP, nanieść poprawkę na gałęzie 32-bit w pliku REG (czyli ...\Software\... > ...\Software\Wow6432Node\...) i sztucznie zaimportować do rejestru Windows 7. Mam silne wątpliwości czy to w ogóle chwyci (dane instalacyjne mogą być nieprzenaszalne / nie wiem gdzie program trzyma dane licencyjne) i ma jakikolwiek sens, a ten Nietoperz jest tak stary, że być może wyskoczą kwiatki ze zgodnością. Cytat Najbardziej zależy mi na wiadomościach, których uzbierało się, pewnie ~1000 i nie chcę ich stracić. Pomyśl nad zmianą klienta pocztowego. Historia żywcem wyjęta z Twojego opisu: Przenosiny poczty z The Bat! do Thunderbird . Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 manniol Tutaj jest jakaś "trójka" TB > http://www.idg.pl/ft...at.home.30.html Może się nada ??? Odnośnik do komentarza
manniol Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 switch48 U mnie była wersja pro 3.6, z Twojego linka Home 3.0 nie będzie się gryzło? picasso Spróbowałbym sposobu z podanego przez Ciebie linka, ale tam gościu miał nietoperza na dysku i mógł wyeksportować wiadomości. Ze starego kompa został mi tylko dysk tw. Czy możliwe jest: -instaluje trial The Bat! na nowym kompie, -podpinam stary dysk, -kopiuje foldery ze starego do nowego Bat'a, -dalej robię tak jak w linku? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Cytat Ze starego kompa został mi tylko dysk tw. W takim układzie spróbowałabym najprostszej operacji. Zainstalować najnowszego trial-Nietoperza, podstawić mu pod nos folder ze starego dysku, ale nie na zasadzie wstawienia w foldery aplikacji, tylko poprzez użycie wbudowanej funkcji importu: Wskazując na starym dysku ścieżkę X:\Documents and setting\Konto\Dane aplikacji\The Bat!\Konto Nietoperza\Inbox Nietoperz powinien to chyba skonsumować. Gdyby to się udało, to wtedy kombinujesz licencję do nowego Nietoperza, lub eksport wiadomości, by je wstawić do Thunderbird. . Odnośnik do komentarza
manniol Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 picasso Dziękować! Zrobiłem po Twojemu. Podczas instalacji skorzystałem z kopii zapasowej (robiłem co jakiś czas w nietoperzu). Poszło bez problemu, potem import wg Twojego opisu i jest OK. pzdr m. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi