Skocz do zawartości

Problem ze startem systemu i aplikacjami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, pierwszy post na forum. :)

Mam problem z laptopem koleżanki [starszy, XP SP3]. Z dnia na dzień dziwnym przypadkiem nie włącza jej się system "do końca". Przy ekranie "Zapraszamy" wywala błąd "userinit.exe - Błąd aplikacji , Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000006)." Po tym pojawia się tapeta lecz ikon i całej reszty brak. Muszę przez Menadżer Zadań włączyć "explorer.exe" to wtedy pojawiają się ikony i Start ale nagle fala paru błędów z innymi aplikacjami i tym kodem wyżej [np. coś z Nero, Adobe Readera itp]. To samo się dzieje w Trybie Awaryjnym.

Szukałem rozwiązania w Internecie, sporo jest o infekcji lecz problem z tym jest, ponieważ DrWeb CureIt nie włącza skanowania bo wywala ten sam błąd jak i 90% innych aplikacji. Zadziałał ComboFix , wywalił pliczek o nazwie "IsUn0415.exe" lecz to nic nie dało [niżej log z niego....niestety sam nie zajrzę bo nawet ten błąd łapie się z "notepad.exe"].

Próbowałem przywrócenia systemu także wypada chyba jakiś drobniejszy problem z systemem. Gdzie nie gdzie piszą o problemach z rejestrem, to przeleciałem tylko CCleanerem - bez efektów.

Nie dam rady zrobić logu z OTL, ponieważ przy 2 wersjach [exe i com] wyrzuca mi błąd "The procedure * could not be located in the DLL winspool.drv " . To samo w Trybie Awaryjnym. Próbowałem OTLPE, to zaś po wypaleniu płyty i podczas ładowania jej po prostu się zawiesza. Pasek pod "Starting Reatogo-X-PE" dochodzi do końca i nie rusza się dalej.

Log ComboFix -> http://wklej.to/jN1KN

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

ComboFix to nie jest program na start i nie powinieneś go ruszać. W dodatku program tak naprawdę nic nie zrobił i log nie wykazuje by tu była jakaś infekcja. Zabrakło jednak loga z Gmer pod kątem rootkitów.

Jeśli chodzi o główny problem to mogą to byś dwie rzeczy - infekcja plików wykonywalnych albo problem sprzętowy. Bliższy byłbym tego drugiego, ale jeśli tutaj założyłeś temat to trzeba sprawdzić kwestię infekcji dokładniej. Poza logiem z Gmer spróbuj zrobić skan za pomocą Kaspersky Virus Removal Tool. Jeśli znajdzie infekcje, przeklej wyniki.

Opublikowano

Dobra...postanowiłem jednak na nowo cały system postawić. Spojrzałem, że ten obecny ma ponad 2 lata już, strasznie się muli [nawet przed tym problemem] więc na pewno się przyda. Tylko teraz tak....co z tymi rzeczami niezbędnymi dla laptopów ? Wskaźnik baterii ? Sterownik touch-pada ? Klawisze funkcyjne ? Czy to wszystko będzie działać ? [laptop Fujitsu Siemens L1310G]

PS Pytam tutaj, żeby nie potrzebnie nie śmiecić kolejnymi tematami.

Opublikowano (edytowane)
Tylko teraz tak....co z tymi rzeczami niezbędnymi dla laptopów ? Wskaźnik baterii ? Sterownik touch-pada ? Klawisze funkcyjne ? Czy to wszystko będzie działać ? [laptop Fujitsu Siemens L1310G]

Zależy w jaki sposób Windows zostanie przeinstalowany. Jeśli ten laptop posiada funkcję Recovery, to zostanie zrzucony obraz systemu z preinstalowanym oprogramowaniem producenta. Jeśli jednak w zamiarze jest reinstalacja przy udziale płyty czystej, wszystkie sterowniki muszą być pobrane ze strony producenta i zainstalowane ręcznie.

.

Edytowane przez picasso
21.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...