Chrystiano Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam Mój młodszy brat ma problem ze swoim mikrofonem. Otóż przy pomocy rejestratora dźwięku, nie wykrywa żadnego dzwięku, tak samo jeśli chodzi o używanie różnych komunikatorów. Dodam że mikrofon raczej sprawny... Kupiony jakieś parę miesięcy temu i od tego czasu nie używany przez ten problem. Mainboard : Asus P5K SE Chipset : Intel P31/P35 Processor : Intel Core 2 Duo E6750 @ 2666MHz Physical Memory : 3072MBDDR2-SDRAM Video Card : NVIDIA GeForce 8600 GT Hard Disk : Seagate ST3160813AS (160GB) CD-Rom Drive : HUAWEI Mass Storage DVD-Rom Drive : Toshiba-Samsung CDDVDW SH-S222A DVD-Rom Drive : JR5732R XNB538X Monitor Type : ProView Technology HD-772 - 17 inches Network Card : Attansic (Now owned by Atheros) L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Dodatek Service Pack 3 (32-bit) DirectX : Version 9.0c (maj 2010) Dziwne że w ustawieniach z Realtek`a suwaki przy nagrywaniu są nieaktywne, jak tak na swoim komputerze nie mam... Jeszcze zauważyłem że brat ma w ustawieniach tych Windowsowych "ptaszki" wycisz... a ja w swoim laptopie(pod spodem screen z mojego laptopa) mam opcje "Zaznacz" Nie wiem czy to się tylko tyczy laptopów czy jak.... dodam że mikrofon podłączał i do panelu przedniego i tylnego.
wieslaw531 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 Nie pamiętam ustawień na XP. Chyba było coś takiego we właściwościach Audio jak Urządzenia do nagrywania i tu należy wybrać mikrofon. Ale to tylko info z przeszłości. Nie mam teraz dostępu do XP.
Chrystiano Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Raczej to chyba nie to... Nawet nie mogę znaleźć u niego takiej opcji...
piotreek Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 W regulacji nagrywania zaznacz Głośność Mikrofonu . Dodatkowo sprawdź mikrofon gdzie indziej. To że kupiony nowy nie oznacza że sprawny
Chrystiano Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 W regulacji nagrywania zaznacz Głośność Mikrofonu . Dodatkowo sprawdź mikrofon gdzie indziej. To że kupiony nowy nie oznacza że sprawny Zacznijmy od tego że u niego nie ma takiego czegoś jak zaznaczenie "Głośność Mikrofonu" Napisałem że screen na dole jest z mojego laptopa. Ok dam znać jak brat sprawdzi mikrofon gdzie indziej ale wątpię.
wieslaw531 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Czy wchodziłeś w opcje Właściwości AUDIO tak jak pisałem wcześniej? PPM na głośniczku w Trayu lub przez Panel sterowania. Co masz wybrane jako urządzenie do nagrywania?
piotreek Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Weź no zainstaluj najnowsze drivery. http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
Anonim6 Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 (edytowane) Panel sterowania >dzwieki i urzadzenia>zakladka -AUDIO- tu widzisz mikrofon jako HDAudio rear input - jak podpiety z tylu Jak go nie widzisz to juz masz problem. Przycisk -Glosnosc- i ustawiasz "ptaszka" na mikrofon. Przechodzisz do zakladki -GLOS- > Testowanie sprzetu> testujesz jak system prowadzi. Wlasnie podlaczylem jakis gown...ny mikrofon od telefonu i wszystko smiga. Jesli masz problem to: 1. Uwalony mikrofon 2. Namieszane w sterownikach 3. Namieszane w systemie - sprawdz menadzer urzadzen>kontrolery dzwieku wideo i gier> czy wszystkie stery jednak ok? 4. Start>uruchom>dxdiag - zakladka - Dzwieki - sprawdz tam. Ogolnie wykonaj tam testy i posprawdzaj czy wszedzie masz OK/ ? Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi