Max17b Opublikowano Piątek o 16:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 16:52 Witam. Mam pytanie dotyczące sterowników Intel Management Engine Drivers. Na forum Nvidia przeczytałem komentarz, gdzie było napisane o tym, że warto zaktualizować sterowniki dla procesorów Intel. Już od dłuższego czasu tego nie robiłem, a korzystam z najnowszej wersji systemu Windows 11 Home (24H2; kompilacja systemu operacyjnego: 26100.4652). Co jakiś czas aktualizuję również sterownik dla karty graficznej i według zaleceń warto też zadbać między innymi o procesor. Pliki już pobrałem, ale nie wiem, co należy zainstalować. Mój aktualny procesor to Intel(R) Core(TM) i5-9600K CPU @ 3.70GHz (3.70 GHz), płyta główna Gigabyte Z390 GAMING X a pamięć Corsair Vengeance LPX, DDR4, 32 GB, 3000MHz, CL16. korzystam z karty graficznej ASUS GeForce RTX 3090 TUF GAMING OC 24GB GDDR6X. Sterowniki Intel pobrałem z tego miejsca: https://www.intel.de/content/www/de/de/download/682431/intel-management-engine-drivers-for-windows-10-and-windows-11.html. Odnośnik do komentarza
Illidan Opublikowano Sobota o 18:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 18:45 Warto zawsze dbać moim zdaniem o to, aby sterowniki były w najnowszych wersjach, dzięki temu sprzęt działa sprawniej i wydajniej w tym gry. Owszem zdarza się, że czasem nowsza wersja sterownika do czegoś może sprawiać kłopoty, ale to obecnie bardzo rzadkie sytuacje. Zawsze w takich sytuacjach można cofnąć sterownik do starszej wersji. Przed aktualizacją sterownika, zrób dwie rzeczy, w zasadzie nie tylko tego, ale warto to robić przed aktualizacją większości sterowników. Zrób wpierw punkt przywracania systemu, sam takowy utwórz i zrób sobie kopię obecnych sterowników w systemie. To można zrobić na kilka sposobów. Może spróbuj użyć do tego "Driver Magician Lite" Niżej dam Ci parę poradników do poczytania. Co do twojego sterownika to z tego co widzę, to jest paczka, tu musisz zainstalować wersje dla twojego systemu, czyli: Windows 11* (24H2), Windows 11* (23H2) Możesz spróbować użyć którejś aplikacji darmowej do aktualizacji sterowników, na chwilę obecną polecam dwie: CloudDriver, Snappy Driver Instaler. Tylko taj jak wspomniałem, zrób w razie czego backup sterowników obecnych w razie czego i punkt przywracania systemu, "Snappy" od razu proponuje przed aktualizacją jego utworzenie. Bo nowszego dla 11 w tej paczce nie ma, czuli dla 24H2. Upewnij się, tylko że sterowniki z tej paczki są na pewno odpowiednie dla twojego sprzętu. Backup sterowników za pomocą aplikacji "Driver Magician Lite" Aktualizowanie sterowników, programy darmowe, alternatywne dla SlimDrivers i SnailDriver i aplikacji całkowicie komercyjnych Odnośnik do komentarza
Max17b Opublikowano 13 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 17 godzin temu, Illidan napisał(a): Warto zawsze dbać moim zdaniem o to, aby sterowniki były w najnowszych wersjach, dzięki temu sprzęt działa sprawniej i wydajniej w tym gry. Owszem zdarza się, że czasem nowsza wersja sterownika do czegoś może sprawiać kłopoty, ale to obecnie bardzo rzadkie sytuacje. Zawsze w takich sytuacjach można cofnąć sterownik do starszej wersji. Przed aktualizacją sterownika, zrób dwie rzeczy, w zasadzie nie tylko tego, ale warto to robić przed aktualizacją większości sterowników. Zrób wpierw punkt przywracania systemu, sam takowy utwórz i zrób sobie kopię obecnych sterowników w systemie. To można zrobić na kilka sposobów. Może spróbuj użyć do tego "Driver Magician Lite" Niżej dam Ci parę poradników do poczytania. Co do twojego sterownika to z tego co widzę, to jest paczka, tu musisz zainstalować wersje dla twojego systemu, czyli: Windows 11* (24H2), Windows 11* (23H2) Możesz spróbować użyć którejś aplikacji darmowej do aktualizacji sterowników, na chwilę obecną polecam dwie: CloudDriver, Snappy Driver Instaler. Tylko taj jak wspomniałem, zrób w razie czego backup sterowników obecnych w razie czego i punkt przywracania systemu, "Snappy" od razu proponuje przed aktualizacją jego utworzenie. Bo nowszego dla 11 w tej paczce nie ma, czuli dla 24H2. Upewnij się, tylko że sterowniki z tej paczki są na pewno odpowiednie dla twojego sprzętu. Backup sterowników za pomocą aplikacji "Driver Magician Lite" Aktualizowanie sterowników, programy darmowe, alternatywne dla SlimDrivers i SnailDriver i aplikacji całkowicie komercyjnych Illidan Dziękuje bardzo za pomoc i odpowiedź. Poczytam wszystko to, co mi wysłałeś. Ogólnie sam sprzęt działa bez zarzutów i z ciekawości chciałem zobaczyć, jak taka aktualizacja wygląda. Dam znać jak taką aktualizację przeprowadzę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi