Skocz do zawartości

Brak obrazu po aktualizacji Flash Playera


TheKrzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam xp pro z auto aktualizacją, czyli teraz jest chyba sp3

Po ostatniej automatycznej aktualizacji Flash Playera (oczywiście z zapytaniem czy sobie życzę) przestał pokazywać się obraz przy wyświetlaniu filmów z Youtube - tam, gdzie było okienko video jest biały prostokąt, nie widać też przycisków pause etc i paska postępu, dźwięk natomiast jest.

Co ciekawe przez kilka dni ten problem dotyczył tylko próby wyświetlenia kolejnych filmów w osobnych kartach a na pierwszej karcie pierwszy film był wyświetlany normalnie, dopiero następny dawał biały prostokąt. Po restarcie przeglądarki znowu można było obejrzeć jeden film i potem już nie. Teraz kłopot jest już przy pierwszej próbie. Używam Firefox i Chrome - objawy identyczne.

 

Kilka miesięcy wcześniej podobny kłopot był w przypadku próby oglądania na pełnym ekranie: efekt = cały biały ekran; ale po powrocie do wyświetlania w okienku wszystko było ok.

Ponieważ rzadko używałem trybu pełnoekranowego, to olałem problem, teraz jednak nie mogę obejrzeć niczego (na Youtube). Playery odtwarzające pliki z dysku działają bez zmian.

 

Co z tym fantem zrobić?

Może da się jakoś odinstalować ostatnią aktualizację Flash Playera? - to oczywiście w ostateczności, ale na to też jestem gotów.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Witam.

 

1. Odinstaluj Flash Playera. Możesz użyć do tego deinstalatora Adobe klik . Zanim uruchomisz deinstalator zamknij przeglądarkę internetową.

2. Dezaktywuj tymczasowo program antywirusowy / inne opr. zabezpieczające

3. Ściągnij i uruchom instalator Flash Playera klik

 

Powinno pomóc. Jeśli nie to możesz spróbować zmienić sterowniki karty graficznej.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza

Jeśli żadna z powyższych porad nie rozwiąże twojego problemu to doradzam odinstalowanie AFP w wersji 10.2.152.32 tym http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html

i powrót do starszej ale stabilnej. Tutaj masz link do wersji archiwalnych http://kb2.adobe.com/cps/142/tn_14266.html. Z tą nową wersją jest coś nie w porządku, przeczytaj kilka pierwszych komentarzy http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Flash-Player,Program,Windows,13091.html, ten sam problem, który występuje u ciebie.

Odnośnik do komentarza
Sęk w tym, że Ustawienia w menu kontekstowym jest wyszarzałe; za to jest możliwe Ustawienia Globalne, tyle że nie znajduję tam niczego, co mogłoby włączyć podobną opcję.

Jakieś sugestie?

To należy zrobić kiedy

tam, gdzie było okienko video jest biały prostokąt

wtedy klikasz.

Wyjaśniam bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałeś.

Odnośnik do komentarza

To należy zrobić kiedy

 

wtedy klikasz.

Wyjaśniam bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałeś.

 

zrozumiałem następująco: PPM= prawy przycisk myszy, to wyświetla menu kontekstowe, gdzie polecenie "Ustawienia..." jest wyszarzałe, czyli niedostępne (jedyne niedostępne polecenie); pod nim jest "Ustawienia globalne...", ale o tym juz pisałem;

czy zrozumiałem coś źle?

Odnośnik do komentarza

Jeśli żadna z powyższych porad nie rozwiąże twojego problemu to doradzam odinstalowanie AFP w wersji 10.2.152.32 tym http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html

i powrót do starszej ale stabilnej. Tutaj masz link do wersji archiwalnych http://kb2.adobe.com/cps/142/tn_14266.html. Z tą nową wersją jest coś nie w porządku, przeczytaj kilka pierwszych komentarzy http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Flash-Player,Program,Windows,13091.html, ten sam problem, który występuje u ciebie.

 

odinstalowałem i zainstalowałem starszą wersję 9 - działa w Firefox. Dzięki

niestety Chrome daje nadal biały ekran - może trzeba w jakiś sposób uwzglęnić Chrome przy instalacji? jak?

póżniej spróbuję flasha 10.1 - może to pomoże.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...