Skocz do zawartości

Logowanie usługi Usługa profilów użytkowników nie powiodło się.


Herus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Z góry uprzedzam, że jestem w miarę zaawansowanym użytkownikiem PCta.

 

Mam problem z zalogowaniem się na dodatkowe konto użytkownika (bez różnicy czy powiązane z MS czy nie).

Pojawia się komunikat:

 

Logowanie usługi Usługa profilów użytkowników nie powiodło się.

Nie można załadować profilu użytkownika.

 

Przestudiowałem https://support.microsoft.com/pl-pl/help/947215/you-receive-a-the-user-profile-service-failed-the-logon-error-message jednak u mnie brak klucza z nazwą .bak

 

Wygląda chyba to tak jakby nie tworzył się klucz w rejestrze do tego konta. Pytanie: dlaczego?

Dane konto jest aktywne.

 

 

Help please  :confused:

 

post-19086-0-98110000-1489847685_thumb.png

Odnośnik do odpowiedzi
  • 7 miesięcy temu...
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Witam,

Mam identyczny problem. Sprawdzałem na komputerach z Win 10 (aktualizowane z Win8) w wersji Home i Professional. Próbowałem dodawać z poziomu nowych ustawień win 10, cmd i przystawki lusrmgr. Taki sam skutek. Brak odpowiedniego klucza w ProfileList, przy próbie zalogowania: "Logowanie usługi Usługa profilów użytkowników nie powiodło się". Z użytkownikami domenowymi i lokalnymi istniejącymi wcześniej nie ma problemu z logowaniem, jedynie z nowymi lokalnymi. Na stronach MS nie mogę nic znaleźć na ten temat, może komuś udało się rozwiązać ten problem?

 

Edit: Dla domenowych dla których nie było stworzonego wczesniej profilu na komputerze dzieje się to samo. Sprawdzałem na 3 komputerach z win10 na 2 jest ten problem (nie zależy to raczej od buildu, wersji Windowsa ani od tego czy komputer jest wpięty do domeny czy nie). Próbowałem zmieniać właściciela i uprawnienia folderu Default, bezskutecznie. Odinstalowywałem po kolei poprawki, które się dały oznaczyć do deinstalacji, bez rezultatu. Spróbuję jeszcze zresetować komputer do ustawień fabrycznych. Niestety na drugim stanowisku taka opcja raczej nie wchodzi w grę.

 

Edit2: Resetowanie do ustawień fabrycznych pomogło, tylko to nie jest opcja dla mnie pozostaje mi jedna stacja na której nie mogę dodawać kont.

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...