Tomekapc Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 Od około miesiąca pojawia mi się w Chrome ta dziwna strona jako główna, chociaż nie za każdym razem. Do tego propozycja zainstalowania programu ReimageRepair, z czego nawet skorzystałem, ale niczego to nie zmieniło. Do tego w Chrome pojawiają się bez przerwy reklamy gier i kasyn. Załączam logi z FRST. Co to może być? Pozdrowienia Tomasz P.S. Chciałem dodać raport z Gmer-a, ale mówi mi, że nie mam uprawnień Shortcut.txt FRST.txt Addition.txt
picasso Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 Temat przenoszę do właściwego działu diagnostyki infekcji. Raportu z GMER nie jesteś w stanie dołączyć, bo zapisałeś go w formacie *.log, a nie *.txt jak podane w instrukcji. 1. Odinstaluj program Reimage Repair. To niepożądany skaner. 2. W raportach nie widać jawnej przyczyny, nasuwa się, że problem może tworzyć jedno z zainstalowanych rozszerzeń. W Google Chrome, po odrzuceniu domyślnych rozszerzeń instalowanych z przeglądarką, widać następujące obiekty: CHR Extension: (Text Mode) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\bfeafdpjdmiklabfoleibkmphihdlidp [2016-09-05] CHR Extension: (DownSpeedTest) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cpdmooaefpilleajjbcmbpnjiillmbak [2016-08-28] CHR Extension: (FreeRadioCast) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\jiblfdgfgcnpigdkdincmfamoknecagc [2016-08-28] CHR Extension: (MovixHub Start) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\ljgpiikiibdligadiaifmdemkbkahfnf [2015-09-22] CHR Extension: (Simple Visual Filter) - C:\Users\Tomek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\mapigobjnkmfjocindclcenhjadaeoab [2016-08-06] Text Mode i Simple Visual Filter nie jestem w stanie znaleźć w Chrome Web Store, co jest wysoce podejrzane, odinstaluj je. Również pozbądź się FreeRadioCast, to rozszerzenie powiązane z adware. Po deinstalacji zrestartuj Chrome i podaj czy widzisz zmiany.
Rekomendowane odpowiedzi