Skocz do zawartości

Edimax BR 6228NC - Problem

iFniTy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem otóż od 3 miesięcy mój internet nie łączy z gramy multiplayer

Od 3 miesiący próbuję uruchomić 

- Lola

- Steama

- Cs'a

- Agar.io ( na necie )

Radio na necie

- GTA SA Multi

i wiele innych gier, platform do których potrzebny jest internet leczy wszystko na marne! Youtube, fb itp działają normalnie a gry tak jakby nie wykrywają internetu...

Dodam, iż siostra ma laptopa i również jej nic nie działa prócz stron internetowych.

Ja jestem podłączony kablem a ona wifi 

Nie wiecie oco może chodzić? Laptop podpięty pod internet brata działa normalnie...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Właściwie nie wiem :P

Tak myslalem po chu&&& zamazać ale każdy w necie zamazywał więc nie bede gorszy :P

Dodałem swoje ip dmz etc i nic a porty już kiedyś dodawałem i nic...

Opublikowano

Przecież napisałem, że IP wewnętrzne swojego komputera. 

Byś nie zamazywał swojego ip to by nie było problemów. Nagle się okazuje, że nie masz zielonego pojęcia. Uruchom cmd jako admin, wpisz ipconfig/all 

i zrob screena, tak zeby widoczne były dane aktywnego polaczenia przez, ktore sie laczysz z internetem. 

Opublikowano

Ale ja chce dodać swój komputer, więc wpisuje w statyczne ip to co mi kazałeś a potem w adres ip klienta pc wybieram KAMIL-KOMPUTER i klikam strzałkę więc wpisuje się moje ip.

Opublikowano

No i znów nie działa nic! ;/ Działało z rana chwilkę ( 1h ) i teraz znów nie wykrywa tak jakby zawsze rano działa na 30 min około i potem jakieś obciążenie było i nie działa ... ( tylko tak jest od 4 miechów

Opublikowano

To inaczej - przywróć router do ustawień fabrycznych, skoro wcześniej było dobrze, to przywrócenie routera powinno być okej. Spróbuj też się skontaktować z supportem providera internetu...

Wygeneruj profilaktycznie logi w FRST, chce rzucić okiem. 

Opublikowano

Drogi Kolego, na początek to: 

https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/

Miałeś nie zmieniać ustawień skanowania w frst...  Do poprawki. 

Dnsy są niemodyfikowane, jest SP1, ale brakuje prawdopodobnie pozniejszychj dodatkow. Musisz zaaktualizować swój system. Masz IE w wersji 8. Pobierz wszystkie uaktualnienia do systemu, wtedy dopiero wrzuć nowe logi zgodnie z instrukcja. 

Opublikowano

Nie ukrywam, że jestem dość "nowy" Powiec mi jak to zaktualizować, prosze ;/ ( jak juz zaktualizuje z twoja pomoca to wrzucic logi bez modyfikacji programu tzn co jest tam zaznaczone to wrzucić ?

Opublikowano

Powiedz. 

Co do skorzystania z FRST to w linku, który Ci dałem znajdują się wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania. 

Co do aktualizacji: 

Start > Panel sterowania > \System i zabezpieczenia > Windows Update > Wyszukaj aktualizacje, a nastepnie zainstalu

Edytuj swoj post i skasuj to co napisales na temat swojego windowsa. 

Opublikowano

Już ją pobieram, robię to co mi kazałeś i Ci wstawiam

A i pamiętaj, że błąd nie występuje tylko na moim kompie bo i na siostry no i gdy komp był u brata wszystko okej także wina routera albo dostawcy