zwid114 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dziewczyna używała komputer i chyba coś złapała. brak możliwości uwywania internetu, wycinanie nie działa, kopiowanie, brak menu start a jak juz jest to szary wygląd, brak możliwości wejścia do menadzera urzadzen. Można zapomnieć o intalacji antywirusa czy coś. Dodam że próbowałem skanowałem advanced care system, adwclenaer, combofix(nie uruchomił sie finalnie bo instalacji), anti malware bytes no bez aktualizacji. EDIT 1 Dodane. EDIT 2. Uzyłem Kaspersky Virus Removal Tool i usunałem około 800 objektów. Net się pojawił, info o aktualizacjach więc teraz malwarebytes w rekę potem logi wrzuce na nowo Addition.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... Shortcut.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Proszę dostosować się do zasad działu i dostarczyć obowązkowe tu logi: KLIK. Logi z przestarzałeo OTL w ogóle nie są tu brane pod uwagę, usuwam. I na temat używania ComboFix: KLIK. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Cytat Uzyłem Kaspersky Virus Removal Tool i usunałem około 800 objektów. Net się pojawił, info o aktualizacjach więc teraz malwarebytes w rekę potem logi wrzuce na nowo Jeśli wymieniłeś w pierwszym poście uzupełnione raporty FRST nowymi, to był to błąd, należało je dodać jako nowe, by można było porównać sytuację przed i po. W podanych raportach FRST nie ma widocznych oznak infekcji, więc nie wiem czy ich rzeczywiście nie było i czy to już zastąpione logi. Poza tym, nie uzupełniłeś obowiązkowego raportu z GMER. I koniecznie zaprezentuj co to było za "800" obiektów - jakie nazwy zagrożeń + jakie ścieżki dostępu. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi