luq92 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Witajcie. Od pewnego czasu mam problem z Chrome. Mianowicie przy kliknięciu w obojętnie jakie miejsce na stronie internetowej przez ułamek sekundy otwiera się nowa karta i samoczynnie zamyka. Dzieje się to chyba na każdej stronie lub sporej większości. Mój system to Win 8.1 64bit. Niestety przy robieniu loga GMERem komputer wywala BSOD i następuje restart, więc dołączam tylko FRST. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt
picasso Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Wygląda na to, że jest tu infekcja routera, poniższy adres IP jest niemiecki i nie odpowiada IP dostawcy pod którym widzę Cię na forum (Netia): KLIK. Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 46.101.178.39 8.8.8.8 Tcpip\..\Interfaces\{4AB7C7C4-B81A-4A67-8D63-8580570F9584}: [DhcpNameServer] 46.101.178.39 8.8.8.8 1. Zaloguj się do routera: Zmień ustawienia DNS. Jeśli nie wiesz na jakie, możesz ustawić adresy Google: 8.8.8.8 + 8.8.4.4 Zabezpiecz router: zmień hasło oraz zamknij dostęp do panelu zarządzania od strony Internetu. Porównaj z tymi artykułami: KLIK, KLIK. Po konfiguracji uruchom ten test mający potwierdzić zabezpieczenie: KLIK. Dopiero gdy router zostanie wyczyszczony i zabezpieczony: 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: CMD: ipconfig /flushdns Reg: reg delete HKCU\Software\MozillaPlugins /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\MozillaPlugins /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\MozillaPlugins /f R3 ALSysIO; \??\C:\Users\luq92\AppData\Local\Temp\ALSysIO64.sys [X] C:\Windows\SysWOW64\*.tmp EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Na czas operacji wyłącz Comodo, gdyż zablokuje FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Addition i Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt.
luq92 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zrobione. [edit] Pomimo tych zabiegów raz wyskoczyła mi stronka wornderlands lub coś podobnego. Zdarzyło się to jak na razie jeden raz, więc jest dużo lepiej niż wcześniej. Fixlog.txt FRST.txt
picasso Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nie widzę zmian. Nadal stoją te same adresy IP pobierane z routera: Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 46.101.178.39 8.8.8.8 Tcpip\..\Interfaces\{4AB7C7C4-B81A-4A67-8D63-8580570F9584}: [DhcpNameServer] 46.101.178.39 8.8.8.8 Akcja z routerem rozpisana w punkcie 1 do powtórzenia od początku. I podaj dokładny model routera.
luq92 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zmieniłem wczoraj DNSy, ale właśnie sprawdziłem i znów pojawił się ten niemiecki. Router to TP-Link TD-W8901G. [edit] Po pół godzinie od zmiany DNS znów się samoistnie zmienił. [edit2] Zrobiłem factory reset routera i ustawiłem na sztywno DNS jak wcześniej, ale po zapisaniu i wyjściu z routera opcja wyboru DNS przełącza się na auto a nie takie jakie użytkownik ustawi. Chociaż w cmd jak na razie widzi prawidłowe DNSy.
picasso Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) To jeden z "dziurawych" modeli. Wykonaj aktualizację firmware: Jak zaktualizować oprogramowanie routera ADSL (dla TD-W8840T, TD-W8901G, TD-W8951ND oraz TD-W8961ND) Pobieranie dla TD-W8901G W linku pobierania z rozwijanej listy należy wybrać odpowiednią serię sprzętową: V2, V3, V6. Porównaj z naklejką na urządzeniu. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi