Skocz do zawartości

Delta homes, uciążliwe reklamy, blue screen.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jest to komputer koleżanki z pracy, myślałam, że wystarczy przeskanowanie programem Malware anti-malware ale myliłam się. 

Wystepują dwa problemy: pierwszym z nich jest strona która uruchamia się po uruchomieniu przeglądarki - DELTA HOMES. W 

przypadku drugiego problemu troche przekombinowałam, mianowicie po przeskanowaniu komputera programem Malware anti-malware 

nie udało usunąć się delta homes, więc dorzuciłam jeszcze skan adwcleanerem po czym komputer już nie chciał się uruchomić w 

trybie normalnym, zaraz po zalogowaniu się na konto użytkownika pojawiał się blue screen. Tryb awaryjny działał normalnie 

więc przywrociłam system z zapisanego punktu przywracania. Ponownie przeskanowałam programem Malware anti-malware i 

ponownie pojawił się problem blue screena więc znowu przywrociłam system no i postanowiłam zwrócić się o fachwową pomoc bo 

jak widać nie radze sobie w ogóle :)

Kod błędu podczas pojawiania się blue screena to ***STOPL: 0x00000019 (0x0000000000000020, 0xFFFFFA8003cc5A90, 

0x000000000402000C)

Załączam wymagane logi i bardzo proszę o pomoc. 

Addition.txtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

GMER.txtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

https://www.fixitpc.pl/topic/27096-nowy-moderator-w-dziale-malware/

Nie wiem, kiedy @Picasso lub @Naathim zaczną pomagać na forum.

Szkoda, że masz zepsuty komputer (bluescreeny), bo byłoby łatwiej usuwać śmieci.

1) Odinstaluj te programy:

Cytat
EpicScale Application (HKU\S-1-5-21-592060492-1902354033-4240126978-1000\...\EpicScaleApp) (Version:  - EpicScale, Inc.) <==== ATTENTION
Faster Light (HKLM\...\Faster Light) (Version: 2014.12.27.152306 - Faster Light) <==== ATTENTION
omiga-plus uninstall (HKLM-x32\...\omiga-plus uninstall) (Version:  - omiga-plus) <==== ATTENTION

2) Otwórz Notatnik i wklej w nim:

Pokaż ukrytą zawartość

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe
Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix.
Powstanie plik fixlog.txt.
Daj ten log.

3) Zrób nowe logi z FRST.

jessi

Otwórz Notatnik i wklej w nim:

Cytat
FF Extension: No Name - C:\Users\Grzesiek\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\kdxrja3a.default\extensions\quick_searchff@gmail.com [not found]
C:\ProgramData\WindowsMangerProtect
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe
Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix.

Potem kończymy:

Otwórz Notatnik i wklej w nim:

Cytat
DeleteQuarantine:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix.
przez SHIFT+DEL usuń pozostały folder C:\FRST.

Cytat
Java 6 Update 26 (HKLM-x32\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216026FF}) (Version: 6.0.260 - Oracle)

Zainstaluj nowszą wersję Javy, wg https://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizuj%C4%85ce-temat/?do=findComment&comment=43590

jessi