Zappa Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Co teraz powinienem zrobic aby zarejestrowac system? To co podałem w poscie nr 18. Odnośnik do komentarza
piespawlowa Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Czyli tak: Tak się nie aktywuje kluczy producenta. Instalujesz system bez klucza. Na czystym systemie uruchamiasz wiersz polecenia jako administrator wpisujesz polecenie slmgr -ipk 74T2M-DKDBC-788W3-H689G-6P6GT enter potem musisz posiadać plik licencji, który aktywujesz poleceniem slmgr.vbs -ilc ściezka do pliku Niestety, nie rozumiem tego, co podkreśliłem. Skąd mam zdobyć plik licencji? Dziękuję za pomoc i wyrozumiałość. pzdr Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Niestety, nie rozumiem tego, co podkreśliłem. Skąd mam zdobyć plik licencji? Pobierz plik i umieść bezpośrednio na dysku C http://speedy.sh/6qkKv/COMPAQ.xrm-ms komenda do wiersza poleceń slmgr.vbs -ilc C:\COMPAQ.xrm-ms Odnośnik do komentarza
piespawlowa Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 @Zappa, dziękuję ci jak najserdeczniej. Zrobiłem dokładnie tak jak zalecałeś. Mam nadzieję, że będzie ok. pzdr Odnośnik do komentarza
jotcekaes Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Tak się nie aktywuje kluczy producenta. Instalujesz system bez klucza. Na czystym systemie uruchamiasz wiersz polecenia jako administrator wpisujesz polecenie slmgr -ipk 74T2M-DKDBC-788W3-H689G-6P6GT enter potem musisz posiadać plik licencji, który aktywujesz poleceniem slmgr.vbs -ilc ściezka do pliku U mnie problem polega na tym, że szef kupił z wyprzedaży z firmy laptopa Dell Latitude E6420. Chciałem przywrócić system do ustawień pierwotnych z dysku D: (recovery) jednak przywrócił mi się system w języku angielskim. Dodam, że był tam tylko jeden plik factory.wim, jednak był chyba uszkodzony albo coś z nim nie tak, bo przy zmianie języka wykrzaczył się totalnie system i nie miałem nic na dysku. Dosłownie nic. Nie można było naprawić ani zainstalować. Ściągnałem obraz systemu jaki był wcześniej zainstalowany (Win7 Pro 64-bit) i zainstalowałem wg wskazówek. Wcześniej mogłem odczytać kod produktu windows z zamieszczonych skryptów i wyszedł mi ten uniwersalny 32KD2-...... No to pomyślałem, że jestem w domu. Zainstalowałem od nowa system, nie podałem kodu wg porady ale nadal nie potrafię znaleźć ani pliku xrm-ms ani go tym bardziej zainstalować. Ściągnałem jakiś plik Dell-Dell-2.0.xrm-ms ale w wierszu poleceń wyskakuje mi "Nazwa slmgr-ilc' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne..." Jest na to rada jakaś? I jest jakiś ten plik xrm-ms do mojego della? W SLIC-TOOLKIT wyskakuje mi Dump OK! (DELLCBX3)V2.1) i nadal nie wiem co z tym dalej zrobić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi