wojtuq Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam jestem tu nowy więc nie wiem czy piszę w właściwym dziale. Mam duży problem chciałem zrobić format kompa i nie mogę bo nie pojawia mi się podczas uruchamiania komputera recovery, nie mam pojęcia dlaczego wczoraj czy przedwczoraj przez rozruchem windowsa jeszcze sie pojawiało. Partycja recovery raz się pojawia a raz nie, jak wejde w jej właściwości pokazuję, że dysk ma 0 MB. Niech ktoś mi pomoże jak to naprawić. Mam komputer firmy NTT Game L940M, z windowsem 7 a program recovery nazywa się Xtreme Suite
Zappa Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Pokaż obrazek z Zarządzania dyskami.
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 w moim komputerze w ogole nie pokazuje tej partycji a jak sie raz na jakis czas pokaże to jest odmowa dostępu do niej. Jak wejde w właściwości jak już jest w moim koputerze to partycja jest totalnie pusta 0 bajtów na wolnej i zajętej przestrzeni. Nie wiem co jest grane, nawet program podczas włączenie komputera nie włącza się F4 nie działa tylko włącza się dignostyka komputera i nic po za tym. Program Recovery jaki mam to xtreme recovery suite
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Pobierz DMDE: http://dmde.com/download.html Uruchom i pokaż na forum okno „Partycje”. Napisz przynajmniej jaki masz system http://it.amazis.com/recovery-suite "Pobierz ulotkę" instrukcja w pdf. Może przeczytaj. Partycja może być linuksowa. Zanim wszystko skasujesz, zrób może kopię obecnego systemu na pena, czy DVD
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 mam windows 7 Home premium, program recovery jest linuksowy, a jak uzywa sie tego dmde
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Na podanej stronie "Manual", plus dziesiątki opisów w sieci
Zappa Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Ta partycja nie ma przypisanej litery. Dlatego Explorer jej nie widzi. Przypisz tymczasowo literkę z Zarządzania dyskami i wtedy będzie widoczna.
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Partycja widoczna jako $Noname 02 jest partycją linuksową. Wszystkie partycje mają poprawny system plików. Może jednak lektura manuala recovery-suite przyniesie jakieś efekty?
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 partycja pojawiła sie po odłączeniu zewnętrznego dysku i ma litere Q w moim komputerze, a z zarządzaniu dyskami nie mogę nic z tą partycją zrobić, na stronce którą wysłałeś S1944 nic nie wynika bo tam pisze jak używa się tego programu a ten program uruchamia się podczas włączenia komputera ale teraz tak się nie dzieje.
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Brak wiedzy jak działa posiadany program nie jest dotychczas karalny.Zmieniłeś lub uszkodziłeś magazyn BCD win7.Odczyt partycji linuxowych pod win jest możliwy, tylko nic Ci to nie da.http://superuser.com/questions/85579/how-can-i-access-ext3-partitions-on-windows-7http://www.dobreprogramy.pl/Ext2-IFS-for-Windows,Program,Windows,12455.html
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 może być to spowodowane tym, że ostatnio partycję tą co ma 800 GB zmniejszałem o 200GB i na te 200GB wgrałem win 10 Test? nawet wtedy gdy zrezygnowałem z 10 i tą partycje 200GB usunąłem i przywróciłem do tych 600GB z recovery było wszystko ok działał do momentu jak podłączyłem dysk zewnętrzny wtedy zauważyłem, że recovery nie działa. Przynajmniej tak mi się wydaje, że przestał działać po podłączeniu zewnętrznego.
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 mi zależy na tym by recovery znów działo i bym mógł znów postawić system od nowa
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 To nie jest problem sprzętowy, Partycja recovery istnieje i pokazuje poprawny system plików. Nie znam tego programu. W manualu programu masz opis tworzenia bootowalnego pena czy DVD. Zrób kopię obecnego systemu na nośnik zewnętrzny i po starcie wybierz odzysk z tej partycji. Może się uda.
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 właśnie to jest to że nie wiem jak zrobić pena czy dvd bootowalnego nawet przed startem systemu nie pokazuje juz mi się ten program i tu jest wiekszy problem
Zappa Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Trzeba ustawić partycje Recovery jako aktywną
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 jak próbuje ustawić ją jako aktywną w diskparcie to pisze mi takie coś błąd usługi dysków wirtualnych: typ określonej partycji jest nieprawidłowy dla tej operacji, nawet nie wiem jak dostać się do tej partycji by wrzucić pliki z niej na pena
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Jeśli pobrałeś z podanego adresu (post #6) instrukcję obsługi tego programu, to może ją przeczytaj. Jest z obrazkami.
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 ja nawet nie mam dostepu do tego programu wiec ja kij mi ta ulotka nawet z poziomu systemu czy biosa nie uruchomie tego programu on sie tylko z biosa uruchamiał ale teraz juz sie tak nie dzieje. a przy dmde nie odzyskam plikow bo to jest wersja free
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Pisałem że nie znam tego programu. Zadzwoń do ntt i spróbuj uzyskać pomoc. Zobacz co mają do pobrania: http://www.ntt.pl/index.php?c=1260&l=pl& wersja free DMDE pozwala odzyskiwać pliki.
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 dzwoniłem do nich dziś i ich odpowiedź proszę przynieść komputer do serwisu. Jak daje odzyskiwanie w dmde to pisze mi coś takiego w edycji bezplatnej free edition mozna odzyskiwac tylko pliki z bieżacego panelu ( do 4000 na raz). dałem na ten bieżący panel i udało mi sie tylko odzyskać pliki poniżej katalogów a samych katalogów i plików jakie w nich są to nie
wieslaw531 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Tylko to: on sie tylko z biosa uruchamiał ale teraz juz sie tak nie dzieje Próbowałeś zresetować BIOS? Czy komp na gwarancji?
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 próbowałem nic to nie dało. Komp już nie jest na gwarancji chyba od dwóch lat
Rekomendowane odpowiedzi