Hunter Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witam. Mam problem z zainstalowaniem sterownikow do karty graficznej amd radeon hd 6450. 2 razy probowalem zainstalowac sterowniki po instalacji komputer zacial sie, myszka sie wylaczala i nic nie dzialalo, ekran sie wyswietlal ale komputer byl zaciety. Musialem wlaczyc trybem awaryjnym i przywrocic sterownik, pozniej przywrocic system aby wszystko poprawnie dzialalo. Przy instalacji nie usuwalem starych sterownikow, po prostu instalowalem nowe. Bardzo prosze o pomoc, jak zainstalowac te stery zeby wszystko bylo ok? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Człowieku a zdajesz sobie sprawę z tego, że taki temat jest ściśle związany z rodzajem systemu i całym sprzętem? Przez analogię : wlałem inne paliwo do samochodu i nie mogę uruchomić. Jaka jest przyczyna ? Minimum - System Summary i jaka karta była wcześniej. Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 System: windows 7 64bit To komputer ktory mial juz ta karte, zadnej innej przed nia nie bylo Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Pokaż SystemSummary z HWInfo!!!! Zasady działu - KLIK. Dodatkowo - jaką masz wersję IE? Edytowane 8 Stycznia 2015 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Problem rozwiazany!! Dzieki za zainteresowanie tematem ) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 To przynajmniej napisz dla potomnych w czym tkwił problem. Wiele osób czyta takie tematy szukając rozwiązania swojego problemu. Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja postanowilem ostatno raz zainstalowac te stery tym razem usunalem stare pozostalosci wyczyscilem drivercleaner'em restart kompa i instalacja nowych. teraz wszystko chodzi. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Do takich rzeczy używaj Display Driver Uninstaller - KLIK w trybie awaryjnym. Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ok dzieki bede pamietal na przyszlosc Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Pliki z C:/Windows/System32... http://host1gb.net.pl/dl.php?file=b80647064b24078e6d1d7ebd13aec113 Wersja NET.Framework: 4.5.1Wersja IE: 11.0.9600.17501 Evtx: Logs2.zip Screen z Menadżera: HWInfo: Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Dawno nie widziałem tak wielkiej ilości problemów w systemie w tak krótkim czasie (ostatni miesiąc). 1. Czy nie korzystałeś przypadkiem z SunriseSeven? 2. Zobacz jaka jest treść pliku "hosts" (bez rozszerzenia) w C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts - otworzysz notatnikem. 3. Ciągle występuje problem z aktywacją Nero10. 4. Dużo problemów z MCAffee. 5. Czy nie modyfikowałeś usług systemowych? Jest dużo problemów. 6. Ale chyba podstawowym problemem jest procesor (ze zdarzeń systemowych): Nazwa dziennika:SystemŹródło: Microsoft-Windows-WHEA-LoggerData: 2015-01-20 14:54:38Identyfikator zdarzenia:20Kategoria zadania:BrakPoziom: BłędySłowa kluczowe:Użytkownik: USŁUGA LOKALNAKomputer: Atur-KomputerOpis:Wystąpił krytyczny błąd sprzętowy. Składnik: mostek północny firmy AMDŹródło błędu: Wyjątek sprawdzenia komputeraTyp błędu: Błąd synchronizacjiIdentyfikator procesora: 0 + ogromna ilość !!!!!! W styczniu br 11797 razy. Nazwa dziennika:SystemŹródło: Microsoft-Windows-WHEA-LoggerData: 2015-01-21 14:44:22Identyfikator zdarzenia:19Kategoria zadania:BrakPoziom: OstrzeżeniaSłowa kluczowe:Użytkownik: USŁUGA LOKALNAKomputer: Atur-KomputerOpis:Wystąpił skorygowany błąd sprzętowy. Zgłoszone przez składnik: rdzeń procesoraŹródło błędu: Skorygowane sprawdzenie komputeraTyp błędu: Błąd hierarchii pamięci podręcznejIdentyfikator procesora: 1 Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 1.Nie korzystalem. 2. W folderze etc nie ma pliku hots jest jedynie: Imhosts otworzylem notatnikiem, jest tam dosc obszerna tresc, skopiowac Ci ja? 5.Nie modyfikowałem plików systemowych. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Poniżej masz poprawny plik KLIK. Skopiuj dla W7 - wklej do notatnika - zapisz jako - nazwa hosts - typ wybierz wszystkie pliki (*.*). Umieść go w cytowanym katalogu. Czy jesteś pewien, że tam go nie ma? Czy masz odznaczone w widoku "Ukryj rozszerzenia ..." oraz "Ukryj pliki systemowe"? Zawartość tego katalogu powinna być taka: Pokaż obrazek z Sensors HWInfo. Po uruchomieniu zminimalizuj i daj screena po 10 minutach. Potem zamknij HWInfo. 5. Chodziło mi o usługi. Niektóre softy "ulepszające" kompa grzebią w tym. Nie miałeś czegoś takiego? EDYTA Pobierz SystemLook_x64 KLIK - uruchom i w oknie wklej: :filefindhostsnetworksprotocolservices Klik w LOOK i poczekaj. Podaj treść wyniku. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Obrazek z Sensors HWInfo: Mam jeszcze pytanie co do Hosts. Gdy kopjuje to dla win7 mam to skopiować od początku czy tylko to co pisze #Na przykład: ... ? Gdy juz to skopjuje zapisze jako hosts i o co chodzi z tym: typ wybierz wszystkie pliki, umieść go w cytowanym katalogu czyli w drivers.etc? Sory, że zawracam Ci głowe takimi pytaniami ale nie zbyt zrozumiałem :/ Co do tych softów to nic takiego nie miałem. Jedynie to tylko od miesiąca próbuje zaisntalowac te stery, raz zdarzyło się ze po zaistalowaniu i przywróceniu poprzednich zaden program sie nie chciał otworzy. Pisało "Program przestał działać" To tyle, nic poza tym nie było. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Poczekaj z hosts. Sprawdzimy czy rzeczywiście nie ma. Wykonaj to co po EDYTA. Sensors Widzisz pasek przewijania po prawej stronie. Pokaż resztę i wycinaj tylko to okno. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Móglbyś napisać mi co w to okno wkleic, nie wyswietla sie mi w twoim poscie :/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Post #13 a nie Twój cytat mojego posta. Nie cytuj poprzednich. Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Sensors: Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kolejny problem - napięcia. Zamiast +3,3 V - 2,2 V a +12V - od 5,6 do 3,8 V. Nie wierzę w poprawność wskazań. Koniecznie do sprawdzenia miernikiem zasilacz. To samo temperatura procka - trudna do sprawdzenia. Chyba, że tam siedzi jakiś niesamowity cooler. Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Miernika do zasilacza nie mam. Jest sens próbować cos jeszcze robic, czy po prostu nie da sie tego zainstalowac i czy po wynikach programu wiesz co może być powodem? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Miernik to koszt około 20 zł i w domu zawsze się przyda. Widziałeś ile masz błędów pracy procesora (około tysiąca dziennie). Te błędy mogą być spowodowane niewłaściwymi napięciami. Dlatego to trzeba wyeliminować. Jeżeli napięcia będą OK (wszystkie : 3,3 ;5; i 12 V) to procesor do wymiany. Jeżeli pomiar wykaże złe wartości to do wymiany zasilacz. I nie próbuj pisać, że jest OK bez sprawdzenia bo zrobisz sobie krzywdę. Dodatkowo do sprawdzenia stan kondensatorów na płycie głównej pod kątem uszkodzeń (wybrzuszone, wycieki itp.). Dlatego w tym miejscu jest stop. Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ten komputer ma już około 5 lat. Nie lepiej bedzie jesli on pochodzi jeszcze troche czasu a później wymienic go na nowy sprzet? Te podzespoły na ten czas chyba nie sa zbyt dobre? Co o tym myślisz? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Szału nie ma. Jeżeli nie masz innych odczuwalnych problemów - decyzja należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza
Hunter Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Wiekszych problemów nie ma. Czyli nie da się zrobic z tymi sterownikami? Czy probować jeszcze starsze wersje? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czytałeś uważnie post #21? Co Ty chcesz robić na wadliwie funkcjonującym procesorze? To akurat jest pewne i potwierdzone. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi