Skocz do zawartości

"Gorące oferty" - jak usunąć

Rekomendowane odpowiedzi

Po próbie zainstalowania programu ze strony komputerswiat.pl - AVG zablokował instalowanie - wyskakuje okienko "Gorące oferty" - widok w załączonym pliku. Chciałbym to usunąć. Proszę o pomoc.

post-12904-0-05640000-1417983346_thumb.jpg

Addition.txtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

GMER.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Na temat instalacji z serwisu komputerświat: KLIK. Skutki: zainstalowałeś adware Internet Program oraz W-Foxxer. Dodatkowa uwaga, widzę że pobierane były programy typu RAM Kontroler - ten rodzaj programów sztucznie manipulujących ze zwalnianiem pamięci przynosi więcej szkód niż pożytku i możesz uzyskać nawet skutki odwrotne od zamierzonych (czyli spowolnienie).

Przeprowadź następujące działania:

1. Przez Dodaj/Usuń programy odinstaluj adware Internet Program oraz zbędny RAM Kontroler. Przy okazji jeszcze pozbądź się odpadkowej instalacji JavaFX 2.1.1 (brak zainstalowanej Java).

2. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

CloseProcesses:
HKU\S-1-5-21-425070134-1683481979-3785275989-1006\...\Run: [] => C:\Program Files\Samsung\Kies\External\FirmwareUpdate\KiesPDLR.exe
HKU\S-1-5-21-425070134-1683481979-3785275989-1006\...\MountPoints2: {c8982841-9ea6-11e1-a00a-001372cda397} - F:\AutoRun.exe
HKU\S-1-5-21-425070134-1683481979-3785275989-1006\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=ie&ar=iesearch
FF HKLM\...\Firefox\Extensions: [{20a82645-c095-46ed-80e3-08825760534b}] - C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Windows Presentation Foundation\DotNetAssistantExtension
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\Audacity
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\BESTplayer
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\BitTorrent
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\Gadu-Gadu 10
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\GetRightToGo
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\Nowe Gadu-Gadu
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\OpenFM
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\Oracle
C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\Samsung
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\6fb1f30a-cea7-4ccf-bff8-acbecbfe46f9
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\AVG2014
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\firebird
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Gadu-Gadu 10
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\ipla
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\OpenFM
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Samsung
C:\Documents and Settings\ja1\Dane aplikacji\Audacity
C:\Documents and Settings\ja1\Dane aplikacji\Nowe Gadu-Gadu
C:\Program Files\Common Files\6fb1f30a-cea7-4ccf-bff8-acbecbfe46f9
C:\Program Files\Internet Program
C:\Program Files\mozilla firefox\plugins
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Windows Presentation Foundation\DotNetAssistantExtension
C:\WINDOWS\System32\cis-2.4.dll
C:\WINDOWS\System32\issacapi_bs-2.3.dll
C:\WINDOWS\System32\issacapi_pe-2.3.dll
C:\WINDOWS\System32\issacapi_se-2.3.dll
Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f
Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f
Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f
EmptyTemp:

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt.

3. Wyczyść Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone, ale rozszerzenia Adblock Plus i Rozszerzenia Aukcjoner.pl trzeba będzie przeinstalować.

4. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt.

.

Wykonałem wszystko wg podanych instrukcji. Dodatkowo opisałem zauważone później problemy z komputerem.

Dodatkowym objawem jest brak możliwości zalogowania się do mBanku. Komunikat - Nastąpił błąd podczas pobierania zasobów mBanku. Mogły one zostać zablokowane przez firewall, proxy albo konfigurację przeglądarki. Naciśnij Ctrl+F5 lub Ctrl+Shift+F5 by spróbować jeszcze raz. Na innym komputerze loguję się bez problemu. Może to wina mBanku. Na wszelki wypadek napisałem o tym.

Zauważyłem także zmianę ustawienia serwera proxy w Firefoksie - wcześniej było ustawione bez serwera proxy - teraz przestawiło się na - używaj systemowych ustawień serwerów proxy. Zmieniłem na poprzednie i nic nie pomogło przy logowaniu do mBanku.

Zauważyłem także charczenie głośnika podczas odtwarzania oraz podczas uruchomienia przegladarki Firefox następowała nieudana próba pobrania memory-booster - dobreprogramy.pl.

Fixlog.txtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

kokos proszę nie edytuj wstecz pierwszego posta, przecież brak logiki w kolejności zadań - zadane określone czynności > nowy post z wynikami. Przekleiłam wszystko (z wyjątkiem GMER) do ostatniego posta.

Cytat

Zauważyłem także charczenie głośnika podczas odtwarzania oraz podczas uruchomienia przegladarki Firefox następowała nieudana próba pobrania memory-booster - dobreprogramy.pl.

Sprawdź czy transfer dysku nie spadł z DMA do PIO. Skutki uboczne skanu GMER (dyski w trybie IDE, głównie system XP): KLIK.

Cytat

Zauważyłem także zmianę ustawienia serwera proxy w Firefoksie - wcześniej było ustawione bez serwera proxy - teraz przestawiło się na - używaj systemowych ustawień serwerów proxy. Zmieniłem na poprzednie i nic nie pomogło przy logowaniu do mBanku.

W żadnym z logów nie było widać czynnego proxy w Firefox. Czy na pewno problem z mBankiem nadal występuje?

Zadane czynności pomyślnie wykonane. Drobne poprawki. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

HKU\S-1-5-21-425070134-1683481979-3785275989-1006\...\Run: [RAMKontroler] => C:\Program Files\XimSoft\RAM Kontroler\RamKontroler.exe
Reg: reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\Your Image File Name Here without a path" /v Debugger /t REG_SZ /d "ntsd -d" /f
RemoveDirectory: C:\Documents and Settings\admin\Pulpit\Stare dane programu Firefox
DeleteQuarantine:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Zaprezentuj wynikowy fixlog.txt.

Z mBankiem wszystko OK. Kilka razy włączył się od wczoraj AVG i coś zablokował. Załączam skan przechowalni wirusów.

Ponadto czasami mam bardzo duże zużycie pamięci RAM (prawie do zera) - dlatego zainstalowałem RAM kontroler, który usunąłem zgodnie z Twoją sugestią.

Czy mogę coś poprawić w tej kwestii?

post-12904-0-31630000-1418061854_thumb.jpg

Na koniec zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK.

Cytat

Kilka razy włączył się od wczoraj AVG i coś zablokował. Załączam skan przechowalni wirusów.

Screen jest obcięty, nie widać dokładnych ścieżek, ale:

- Wynik z Temp nie powinien mieć już miejsca - w skrypcie FRST egzekwowana była komenda EmptyTemp:.

- Wyniki z Pobranych: nie widać o jaki plik chodzi, ale domyślam się że AVG wychwycił plik typu "Asystent pobierania" komputerświat lub coś podobnego.

- Wyniki z System Volume Information (Przywracanie systemu) są zaadresowane w krokach końcowych podanych powyżej.

Cytat

Ponadto czasami mam bardzo duże zużycie pamięci RAM (prawie do zera) - dlatego zainstalowałem RAM kontroler, który usunąłem zgodnie z Twoją sugestią.

Czy mogę coś poprawić w tej kwestii?

Wg Addition ogólne statystyki pamięci są dobre:

==================== Memory info ===========================

Processor: Intel® Pentium® D CPU 2.80GHz

Percentage of memory in use: 42%

Total physical RAM: 2038.07 MB

Available physical RAM: 1181.19 MB

Total Pagefile: 3404.74 MB

Available Pagefile: 1262.7 MB

Total Virtual: 2047.88 MB

Available Virtual: 1937.84 MB

Czy na pewno problem zapychania pamięci występuje już po usunięciu adware? Jeśli tak, najbardziej rozbudowany obiekt ładujący się w starcie to niestety AVG - może tu jest problem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...