Diaxowy91 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam mam komputer zabezpieczonym haslem (ktorego nie znam). I oto jest pytanie czy moge na niego wejsc omijajac haslo, lub poznac w jakikolwiek sposob to haslo? Slyszalem, ze jakis program jest Kon-Boot, ale nwm jak go uzywac Szukam metody złamania hasła, ale nie usunięcia go tylko poznanie albo ominięcie. Czekam na szybką odpowiedz. Pozdrawiam. PS. Moge pobrac jakies programy, zeby osiagnac ten cel. Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Zobacz sobie ostatnią ramkę w tym poście. Czyli: nie ma takiej możliwości. Odnośnik do komentarza
Kate Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Poznać hasło możesz przez Ophcrack. Możliwe, że zadziała metoda Wykradanie haseł z pamięci systemów Windows (należy przeczytać by zrozumieć o co w tej metodzie chodzi) Odnośnik do komentarza
Diaxowy91 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 No dobrze Kate. Ale opiszesz mi mniej wiecej co mam zrobic z tym programem? Bede bardzo wdzieczny. Odnośnik do komentarza
Diaxowy91 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 @ref Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Zamiast czekać, aż dostaniesz wszystko na tacy wystarczło użyć wyszukiwarki: czwarty wynik - instrukcja po polsku. Oszczędziłbyś sobie czasu. EDYTA Z doświadczenia wiem, że jeśli hasło jest dostatecznie skomplikowane, to raczej nie da się go odgadnąć za pomocą Ophcrack. Wtedy rozwiązaniem jest stworzenie nowego konta o uprawnieniach administratora. W tym celu należy uruchomić komputer z płyty LiveCD (może być dowolny linux) i zmiana nazwy pliku sethc.exe (ścieżka: C:\WINDOWS\system32) na cmd.exe (prawdziwemu cdm.exe na ten czas zmieniamy nazwę np. na cmd.old). Potem przy ponownym starcie systemu 5 razy wciskasz shift i w konsoli dodajesz nowego użytkownika: net user wlamywacz net localgroup administratorzy wlamywacz /add Oczwiście po wszystkim cofasz wprowadzone zmiany: usuwasz użytkownika i przywracasz nazwy plikom. Odnośnik do komentarza
Diaxowy91 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Okej, sam sobie poradziłem bez poradników. Hasła odgadnąć da się wszystkich użytkowników i jest to banalnie proste. Także dzieki za pomoc. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi