adrenalina Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Z telefonem sobie poradziłem ale z komputerem nie potrafię. Najprawdopodobniej z tego co czytałem na innych tematach mam zainfekowany router. Nie mogę zrobić loga z GMER-A resetuje mi się komputer :/ Zrobiłem loga w OTL i FRST mam nadzieję że to wystarczy. Wirus blokuje mi przeglądarkę, całego systemu mi nie blokuje. Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam. Addition.txt Extras.Txt OTL.Txt FRST.txt Shortcut.txt
picasso Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Tak, jest tu infekcja routera: Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 94.249.192.104 8.8.8.8 1. Zaloguj się do routera: - Zmień ustawienia DNS. Jeśli nie wiesz na jakie, możesz ustawić adresy Google: 8.8.8.8 + 8.8.4.4 - Zabezpiecz router: zmień hasło oraz zamknij dostęp do panelu zarządzania od strony Internetu. Porównaj z tymi artykułami: KLIK, KLIK. Po konfiguracji uruchom ten test mający potwierdzić zabezpieczenie: KLIK. 2. Następnie otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CMD: ipconfig /flushdns EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. System zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt oraz C:\ComboFix.txt (był używany ComboFix). .
adrenalina Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Daje logi już wszystko w porządku? Jeszcze mam problem bo po uruchomieniu PC nie łączę się z internetem. Muszę kilka razy resetować komputer i dopiero za którymś tam razem załapie. Miałem już tego typu problem i ustał ale dzisiaj znowu się pojawił. ComboFix.txt Fixlog.txt FRST.txt
adrenalina Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 I jak ? Bo AVG ikonka na pasku zadań znikła, realtek też. Więc wszystko ok jeszcze chyba nie jest.
picasso Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 adrenalina, proszę o cierpliwość, nie podbijaj mi tematów (o czym prawią zasady działu!). Przetwarzam temat, gdy jestem w stanie (mam czas i jestem na forum), a jest dużo osób potrzebujących. Skrypt pomyślnie wykonany. W raportach brak podejrzanych rzeczy. Nie podałeś czy przeprowadziłeś test online na router i jaki był jego wynik. Jeszcze mam problem bo po uruchomieniu PC nie łączę się z internetem. Muszę kilka razy resetować komputer i dopiero za którymś tam razem załapie. Miałem już tego typu problem i ustał ale dzisiaj znowu się pojawił. Czy sterowniki do karty sieciowej są aktualne? Bo AVG ikonka na pasku zadań znikła, realtek też. Nic nie usuwałam związanego z tymi programami, a wg ostatniego raportu FRST oba się uruchamiają przy starcie, czyli i powiązane ikony powinny się ujawnić w obszarze powiadomień: HKLM\...\Run: [RTHDVCPL] => C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RAVCpl64.exe [13213840 2012-10-26] (Realtek Semiconductor) HKLM-x32\...\Run: [AVG_UI] => C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2015\avgui.exe [3593744 2014-09-05] (AVG Technologies CZ, s.r.o.) Czy na pewno ten efekt występuje po ponownym uruchomieniu komputera? .
adrenalina Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2014 Sorry za takie spamowanie powyżej. Teraz przy uruchomieniu ponownie nie było internetu ale zauważyłem że AVG robi jakieś aktualizacje i może antywirus przez to internet wyłącza? Sterowniki do karty sieciowej są aktualne. Przeprowadziłem ten test i wypadł pomyślnie.
adrenalina Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 W sumie temat do zamknięcia. Wirusa niema a brak połączenia z netem to nie wina wirusa. Dziękuje pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi