Skocz do zawartości
11 kwietnia 2017 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Vista ×

Bardzo długie uruchamianie i zamykanie

dominik76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od pewnego czasu mój komputer bardzo długo się uruchamia ( ok 5 min) i zamyka. System oraz przeglądarki ( Internet explorer oraz opera ) chodzą też wolno. Obawiam się że podłapałem jakieś świnstwo. Proszę o pomoc w tym temacie.

Extras.TxtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Addition.txtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Temat przenoszę do działu Windows. Brak oznak czynnej infekcji. W spoilerze doczyszczanie tylko starych proramów, odpadków adware i wpisów pustych, lecz to nie ma związku ze zgłoszonymi problemami:

Pokaż ukrytą zawartość

Cytat

Od pewnego czasu mój komputer bardzo długo się uruchamia ( ok 5 min) i zamyka. System oraz przeglądarki ( Internet explorer oraz opera ) chodzą też wolno.

1. Tu się klaruje inny podejrzany, czyli Kaspersky Internet Security. Porządny test to tymczasowa deinstalacja, wyłączanie w opcjach nie znosi wszystkich aktywności.

2. Dodatkowo, malutko wolnego miejsca na dysku systemowym, co może być problemem w kontekście szybkości, zwłaszcza jeśli jest duży stopień fragmentacji danych:

==================== Drives ================================

Drive c: () (Fixed) (Total:80.09 GB) (Free:4.2 GB) NTFS ==>[Drive with boot components (obtained from BCD)]

Po akcji ze spoilera (komenda czyszczenia plików tymczasowych) prawdopodobnie statystyki będą nieco inne na korzyść, ale mam silne wątpliwości czy to załatwi sprawę do końca.

.

• 2 tygodnie później...