Skocz do zawartości

Okresowa kontrola systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie :)

Od ostatniej kontroli systemy minęło już trochę czasu, a że ostatnio klawiaturę okupowałem nie tylko ja, nie wiadomo czy jakiś szkodnik nie zagnieździł się w systemie.

Proszę o kontrolne sprawdzenie logów i pozdrawiam.

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

Addition.txtPobieranie informacji ...

Gmer.txtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Nic podejrzanego w raportach.

1. Usuń sobie puste wpisy i wyczyść lokalizacje tymczasowe. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

Toolbar: HKLM - No Name - {318A227B-5E9F-45bd-8999-7F8F10CA4CF5} - No File
Toolbar: HKLM - No Name - {CC1A175A-E45B-41ED-A30C-C9B1D7A0C02F} - No File
Filter: text/xml - {807553E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - No File
FF Plugin-x32: @esn.me/esnsonar,version=0.70.4 -> C:\Program Files (x86)\Battlelog Web Plugins\Sonar\0.70.4\npesnsonar.dll No File
FF Plugin-x32: @esn/npbattlelog,version=2.3.1 -> C:\Program Files (x86)\Battlelog Web Plugins\2.3.1\npbattlelog.dll No File
FF Plugin-x32: @esn/npbattlelog,version=2.3.2 -> C:\Program Files (x86)\Battlelog Web Plugins\2.3.2\npbattlelog.dll No File
R3 ALSysIO; \??\C:\Users\Piotr\AppData\Local\Temp\ALSysIO64.sys [X]
S3 cpuz135; \??\C:\Windows\TEMP\cpuz135\cpuz135_x64.sys [X]
S3 IntcAzAudAddService; system32\drivers\RTKVHD64.sys [X]
S4 NVHDA; system32\drivers\nvhda64v.sys [X]
EmptyTemp:

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Nastąpi restart. Dostarcz wynikowy fixlog.txt.

2. Do aktualizacji:

Internet Explorer Version 10

==================== Installed Programs ======================

Adobe Flash Player 10 ActiveX (HKLM-x32\...\Adobe Flash Player ActiveX) (Version: 10.0.42.34 - Adobe Systems Incorporated) ----> wtyczka dla IE

.

Skrypt wykonany. Usuń E:\frst i popraw za pomocą DelFix.

Cytat

Punkt 2. - nie bardzo wiem jak zaktualizować, system informuje mnie, że wtyczka jest aktualna. Może dla tego, że nie mam IE?

IE jest zintegrowany z systemem, FRST go zresztą wykrył. Czy masz na myśli, że go wyłączyłeś z poziomu komponentów Windows (to tylko ukrywa dostęp do IE)? Jeśli chodzi o aktualizację Adobe Flash, to zważ, że są tu dwie wersje:

==================== Installed Programs ======================

Adobe Flash Player 10 ActiveX (HKLM-x32\...\Adobe Flash Player ActiveX) (Version: 10.0.42.34 - Adobe Systems Incorporated) ----> wtyczka dla IE

Adobe Flash Player 15 Plugin (HKLM-x32\...\Adobe Flash Player Plugin) (Version: 15.0.0.152 - Adobe Systems Incorporated) ----> wtyczka dla Firefox/Opera

Ta druga jest aktualna, ta pierwsza do deinstalacji.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...