Skocz do zawartości

Czarny ekran

Magulon1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam śmigalem sobie w Mafie 1 a tu nagle komp sie zawiesił często przy tej grze wywalalo mnie wyrzucalo komunikat niestety nie pamiętam jego treści ale tym razem komputer się zawiesił nie mozna bylo wyjść poprzez menager urzadzen i tam powylanczac programy wylączyłem kompa z sieci Przy następny uruchamianiu pojawił się czarny ekran bios i Windows sie nie zaladowaly zrestartowalem bios zamieniając na pinach zworke i wyciągnęłem na 1h baterie cmos i znowu odpalilem kompa wyrzuciło komunikat pri master hdd error run set up press F1 to resume

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Magulonie możesz zrobić zdjęcia procesu botowana? W innym temacie tak zostało zrobione i bardzo rozjaśniło sytuację. Zdjęcia wystarczą komórką, ewentualnie możesz też zrobić filmik wrzucić go na YouTube i podać nam linka. Upewnij się też że przestawiłeś zworkę od resetowania na tą pozycję "normalną"

Opublikowano

odpalam komputer i jest czarny ekran nie ma zadnego procesu bootowania bios sie laduje nieraguje na nic zworka jest na swoim miejscu nie wrzuce filmiku na YT bo posta pisze z telefonu a on nie obsuguje tego typu stron

Opublikowano

BIOS daje jakieś oznaki życia? Czy słychać jakieś piknięcia przy uruchamianiu? Podaj konfigurację sprzętową kompa, bo bez tego trudno jest wróżyć. Czy ten komunikat, który się pojawiał podczas gry mówił może o tym, że sterownik karty graficznej został zresetowany?

Opublikowano (edytowane)

A co się dzieje jak naciskasz F2? Komputer zwisa czy startuje dalej i wyswietla coś w stylu no boot device?

Edytowane przez picasso
16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...