wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Nowy jestem, witam i pozdrawiam wszystkich, Nie mogę użyć TFC, bo o ile mogę go pobrać to nic poza tym. Znika zaraz po ściągnięciu. Tak po prostu 1-2sek i już go nie ma. Nawet nie zdąże kliknąć w ikonę.. Pobierałem z różnych źródeł strona domowa i inne. Zawsze to samo. Co może być powodem? Mam Win7 Home Premium 64bit
picasso Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Czy na pewno nie użyłeś jednego z tych: Sprzątanie w OTL lub narzędzia DelFix?
wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Witaj Picasso, Nie,nie używałem. Dodam tylko,że nie mam żadnych problemów z pobieraniem innych programów czy też aplikacji.
muzyk75 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Może Twój system AV jest tak skonfigurowany, aby usuwać wszystko co rozpozna jako zagrożenie.
wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Korzystam z Microsoft Security Essentials. Ustawienia podstawowe, bez żadnych zmian. Nie mam żadnych powiadomień o zagrożeniu(ach), z tego AV jak i innych programów zabezpieczajacych.
picasso Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Tu jednak antywirus budzi podejrzenia, a konkretnie uruchomiony w tle Kingsoft Antivirus 2012 (notabene: stara edycja). Tutaj wyciąg z herdprotect.com, iż aplikacja może omyłkowo wykrywać TFC jako "Win32.HeurC.KVM099.a.(kcloud)": KLIK. Wstrzymaj osłony tego antywirusa i ponów próbę pobierania TFC. Sprawdź też w dziennikach tego antywirusa czy aby nie ma czegoś na temat usuwania TFC.exe. PS. A usunięciem drobnych pustych wpisów zajmę się potem, bo to na razie nie gra roli w temacie przewodnim.
wiarus Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 W 100% miałaś rację. Zmiany w ustawieniach tegoAV nic nie dały. King skończył swój żywot w koszu. TFC pobrałem bez problemu i oczywiście nie omieszkałem od razu skorzystać. A co, wreszcie. Dodaję nowe wieści z FRST
picasso Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Wykonaj te drobnostki, o których wcześniej mówiłam: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: SearchScopes: HKCU - {DE8CF463-49BB-49C8-A447-8DC6F447BF6E} URL = CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction S0 mjvhhu; No ImagePath S0 sjzgxw; No ImagePath Task: {F5B4FCDF-044A-448B-AB9F-28149A99C3DA} - \Driver Booster SkipUAC (SYSTEM) No Task File HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\CleanHlp => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\CleanHlp.sys => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\CleanHlp => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\CleanHlp.sys => ""="Driver" AlternateDataStreams: C:\ProgramData\Temp:C0E2810A AlternateDataStreams: C:\ProgramData\Temp:EBC2DB92 Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wynikowy fixlog.txt. 2. Poniższy błąd w Dzienniku zdarzeń zlikwiduje narzędzie Fix-it: KLIK. Application errors: ================== Error: (05/05/2014 11:03:40 PM) (Source: WinMgmt) (User: ) Description: //./root/CIMV2SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 990x80041003 .
picasso Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Skrypt wykonany, o nowe logi nie prosiłam (usuwam), gdyż nie wnoszą nic do sprawy. Możesz usunąć używane narzędzia za pomocą DelFix.
Rekomendowane odpowiedzi