winter0 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam, grzebałem w uprawnieniach folderu temp i nie mogę teraz uruchamiać wielu aplikacji np. ff -> "Nie udało się wczytać profilu „Firefox”. Może być niedostępny lub usunięty", tb w ogóle nie startuje. w jaki sposób sprawdzić i jak powinny wyglądać ustawienia uprawnień temp? pozdrawiam winter0 Odnośnik do komentarza
winter0 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 mogę chyba spokojnie zmienić problem na uszkodzona struktura uprawnień udało mi się uruchomić ff i tb ale nie mogę uruchomić programu księga express dostaje błąd Error 7013. Advantage server file access error lokalizacja programu Pliki programów (x86) kiedy folder z programem przeniosę na pulpit i stąd uruchomię wszystko działa.... Czy jest jakaś metoda naprawy struktury uprawnień? spróbowałem przywracania systemu do stanu sprzed kilku dni - problem pozostał.... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Spróbuj utworzyć na dysku w innym miejscu folder Temp - np. D:\Temp. We właściwościach systemu - Zmienne środowiskowe zedytuj lokalizację zmiennej Temp oraz Tmp przypisując wartość stosowną do utworzonego folderu. Dokonaj edycji w górnym i dolnym oknie. Odnośnik do komentarza
winter0 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 z folderem temp sobie jakoś poradziłem czyli program księga Express i błąd Error 7013. Advantage server file access error błąd występuje jeżeli program uruchamiany jest z katalogu Pliki programów (x86) jeżeli go stamtąd przeniosę - chodzi bez problemu... kolejny program to e-deklaracje, tnie się na początku i nie idzie dalej domniemuję, że chodzi o internet explorer, z którego e-deklaracja chyba korzysta a internet explorer też się tnie na początku... opcje internetowe w panelu sterowania też się wieszają Odnośnik do komentarza
winter0 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Problem jest chyba analogiczny do tego z postu: czy skan OTL może trwać aż tak długo OTL skanuje w nieskończoność... też pętla jedyne co mogę pokazać to 2 pliki z FRST: FRST.txt addition.txt włączone wszystkie opcje Widoku po kliknięciu w C:\Users\All Users\Dane aplikacji nic się "na oko" nie dzieje ale adres po paru klikach w Dane aplikacji wygląda tak: C:\Users\All Users\Dane aplikacji\Dane aplikacji\Dane aplikacji\Dane aplikacji\Dane aplikacji\Dane aplikacji etc... komenda DIR /AL /S C:\ >C:\log.txt po przekroczeniu 200 MB przerwałem... wynik poniżej: log.txt nie wiem co dalej help Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 W temacie infekcji nie pomogę. To zapętlenie jest niepokojące . To chyba zestaw Asusa z całym bagażem zbędnego softu. Pozbądź się tego z czego nie korzystasz a szczególnie Asus Webstorage. Było na forum kilka tematów z nim związanych. To tylko próba . Odnośnik do komentarza
winter0 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Myślę, że poczekam na Picasso. Zapętlenie bardziej mnie martwi. Zdaję sobię sprawę, że to będzie tytaniczna praca.... a jakaś konsola naprawcza tego nie załatwi? Odnośnik do komentarza
winter0 Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witam ponownie, po komendzie DIR /AL /S C:\ >C:\log.txt poustawiałem odmowę wyświetlania zawartości dla wszystkich zapętlonych folderów teraz mogłem dokończyć działanie FRST: FRST.txt Additional.txt Shortcut.txt oraz OTL OTL.txt Extras.txt Nadal nie mogę uruchomić programu IE, Adobe Acrobat/Reader, e-deklaracje, Księga Express proszę o przejrzenie logów Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi