kendrix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam, Udało mi się, zapewne częściowo, usunąć nieszczęsny wirus policyjny (komputer normalnie się uruchamia) ale zwracam się z prośbą do ludzi znających się na rzeczy o pomoc w oczyszczeniu systemu z pozostałości jakie znajdują się na kompie. Zrobiłem wszystko na co mnie stać ale na pewno jest jeszcze wiele do zrobienia. OTL.TxtPobieranie informacji ... Extras.TxtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... Addition.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Widzę tylko mini odpadki po infekcji. Podsumując wszystkie akcje: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: C:\ProgramData\rqfqibwp.exe C:\ProgramData\gdjbcjnvefsprkr C:\ProgramData\ump108ov3the7 C:\Users\Stachu\AppData\Local\ump108ov3the7 C:\Users\Stachu\AppData\Roaming\_MDLogs StartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll No File Toolbar: HKCU - No Name - {7FEBEFE3-6B19-4349-98D2-FFB09D4B49CA} - No File Toolbar: HKCU - No Name - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No File Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw go. Po potwierdzeniu możesz przejść do: 2. Usuń używane narzędzia. Przerz SHIFT+DEL skasuj FRST i foldery: C:\FRST C:\Kaspersky Rescue Disk 10.0 C:\Program Files\SkanerOnline W OTL uruchom Sprzątanie. 3. Zresetuj cache wtyczek Google Chrome, by pozbyć się wpisów pustych. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie Włącz. 4. Skoryguj sytuację w antywirusach, bo przesadziłeś, działają wspólnie Avast + Norton Internet Security. Oba są starawe, więc oba odinstaluj, potem zainstalujesz najnowszą wersję wybranego. 5. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 6. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 7. Na koniec pełna aktualizacja Windows. Stan obecny (brak SP1 + IE11 + reszty łat): Windows 7 Home Premium (X64) OS Language: Polish Internet Explorer Version 8 . Odnośnik do komentarza
kendrix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 W miedzy czasie jeszcze trochę posprzątałem ale czekam na potwierdzenie i zabieram się do działania Fixlog.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Skrypt wykonany pomyślnie, możesz przejść do kolejnych punktów. Odnośnik do komentarza
kendrix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Mam problem z odinstalowaniem Norton Internet Security. Nic się nie pojawia przy próbie odinstalowywania. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wejdź w Tryb awaryjny Windows i zastosuj Norton Removal Tool. Przy okazji, zapraw jeszcze narzędziem Avast Uninstall Utility. Odnośnik do komentarza
kendrix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zastosowałem się do wszystkich zaleceń i teraz czeka mnie żmudna aktualizacja windowsa. Wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi