karo11 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Witam.Problem podczas przeglądania dowolnych stron internetowych, wyskakują strony typu supersavings.wriless.com/home z odnośnikami do konkursów (zrzut ekranu w załaczeniu). Net bardzo spowalnia.Próbowałem kilkukrotnie Adwcleaner, Malwarebytes Anti-Malware (nie zastosowano ComboFix). Coś wykrywają, usuwają i nadal jest to samo - nic nie pomaga.Bardzo proszę o pomoc.Myślę że podobny problem jest rozwiązany w wątku: https://www.fixitpc.pl/topic/20252-wirus-konkursowy-supersavingswrilesscomhomehtml/Komputer z Windows 7 64bitdołączam raporty z przebiegów:FRSTOTLGMER - przy pierwszym skanowaniu pojawił się niebieski ekran Windowsa i nastąpił restart Addition.txt FRST.txt Extras.Txt OTL.Txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Źle trafiłeś, bo @Picasso nie ma teraz możliwości zbyt dużo czasu poświęcać na pomaganie (długotrwałe kłopoty osobiste) Ja w logach nie dostrzegam niczego podejrzanego. jessi Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Pobierz Junkware Removal Tool (JRT): "Dział pomocy doraźnej"-->"Dezynfekcja: zbiór narzędzi usuwających"-->"Pobierz" . Jest to program podobny do AdwCleaner, postępuj według instrukcji. Pobierz: TFC Temp File Cleaner by Oldtimer: "Dział pomocy doraźnej"-->"Dezynfekcja kroki finalizujące temat"-->"Czyszczenie lokalizacji tymczasowych" Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. D:\Users\HP\AppData\Roaming\HOSTS Anti-Adwares - masz coś takiego zainstalowane- usuń to. Używałeś już RogueKiller by Tigzy, w logach widać folder z kwarantanny: Desktop\RK_Quarantine. Po usunięciu HOSTS Anti-Adwares, użyj RogueKiller. Wykonaj skan i wyczyść to co znajdzie, dalej wyczyść Hosts -kliknij wyczyść hosts. Jak najbardziej możesz skorzystać z wątku, który podałeś. Napisz informację zwrotnę jak poszło. Odnośnik do komentarza
karo11 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Pobierz Junkware Removal Tool (JRT): "Dział pomocy doraźnej"-->"Dezynfekcja: zbiór narzędzi usuwających"-->"Pobierz" . Jest to program podobny do AdwCleaner, postępuj według instrukcji. Pobierz: TFC Temp File Cleaner by Oldtimer: "Dział pomocy doraźnej"-->"Dezynfekcja kroki finalizujące temat"-->"Czyszczenie lokalizacji tymczasowych" Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. D:\Users\HP\AppData\Roaming\HOSTS Anti-Adwares - masz coś takiego zainstalowane- usuń to. Używałeś już RogueKiller by Tigzy, w logach widać folder z kwarantanny: Desktop\RK_Quarantine. Po usunięciu HOSTS Anti-Adwares, użyj RogueKiller. Wykonaj skan i wyczyść to co znajdzie, dalej wyczyść Hosts -kliknij wyczyść hosts. Jak najbardziej możesz skorzystać z wątku, który podałeś. Napisz informację zwrotnę jak poszło. Poczyściłem wszystko jak radziłeś. Będę obserwować co się dzieje i dam znać. Załączam nowe OTL Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Junkware Removal Tool (JRT) wygenerował log załącz go. Odnośnik do komentarza
karo11 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Junkware Removal Tool (JRT) wygenerował log załącz go. Log z Junkware Removal Tool (JRT) Teraz po wyłączeniu Adblock Plus w Firefox mam pełno niechcianych reklam na różnych stronach ? JRT.txt Odnośnik do komentarza
karo11 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Log z Junkware Removal Tool (JRT) Teraz po wyłączeniu Adblock Plus w Firefox mam pełno niechcianych reklam na różnych stronach ? Zrobiłem reset Firefoxa - na razie jest OK. Zobaczę jeszcze jakiś czas. Na razie bardzo dziękuję ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi