Laguna Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Witam, chciałabym odinstalować Firebird 2.5.0.26074 (win32). Próbowałam to zrobić z Panelu Sterowania (mam Vistę), ale wyskakuje komunikat:"wykryto serwer Firebird pracujący na tym komputerzeproces instalacji/deinstalacji zostanie przerwany". Nie wiem, czy to pomoże, ale w menadżerze zadań, w procesach, nie widzę nic dot. Firebirda, co mogłabym zakończyć, a w usługach są uruchomione: "FirebirdGuardianDefaultInstance" oraz "FirebirdServerDefaultInstance". Gdy próbuję je zatrzymać, odmawiają dostępu. Byłabym wdzięczna za pomoc
gajowy Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Zanim spróbujesz to zrobić przez dodaj/usuń programy poszukaj w panelu sterowania ikony Firebird - kliknij i zatrzymaj serwer. Tak przynajmniej to działało w XP.
Laguna Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Udało się, zrobiłam tak: Menadżer zadań -> procesy -> pokaż procesy wszystkich użytkowników, zatrzymałam oba procesy Firebird Usługi -> wyłączyłam obie wcześniej wspomniane usługi FirebirdPanel sterowania -> odinstaluj programy - odinstalowałam już bez problemu. Zrobiłam trochę inaczej, ale bardzo dziękuję za nakierowanie mnie na właściwy trop Temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi