Skocz do zawartości

Rżnięcie się laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moja siostra wysyłała maila. Poszła na chwile do kuchni. Jak wróciła, to komputer nie reagował za bardzo na polecenia, w oknie treści maila znikły litery. Na pasku zadań i na pulpicie też. Po resecie w trakcie wysyłania maila jeszcze raz ta sama sytuacja, tyle że wyskoczyło okienko, że ten komputer został zablokowany i cośtam. Gmer mi się nie uruchomił tj. automatycznie wyskoczył BSOD i zaraz znikł, nawet nie zauważyłem komunikatu. Dlatego daję log z Rootrepeal. W trakcie pisania też znikły. Edit: Teraz nic nie mogę uruchomić. wyskakuje komunikat, że: "ścieżka" Zasoby systemowe nie wystarczają do ukończenia żądanej usługi.

rootrepealreport.txtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

W logach nie widać śladu aktywnej infekcji. Usuniesz teraz jedynie drobne szczątki.

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:OTL
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\Drivers\btwusb.sys -- (BTWUSB)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\btwhid.sys -- (btwhid)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\btwdndis.sys -- (BTWDNDIS)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\btport.sys -- (BTDriver)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\drivers\btaudio.sys -- (btaudio)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) -  - No CLSID value found.
O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck]  File not found
O4 - Startup: C:\Documents and Settings\Admin\Menu Start\Programy\Autostart\74BE16.lnk = C:\WINDOWS\System32\ACF7EF\74BE16.EXE File not found
O20 - HKLM Winlogon: TaskMan - (C:\Documents and Settings\Admin\Dane aplikacji\mrpky.exe) - C:\Documents and Settings\Admin\Dane aplikacji\mrpky.exe File not found

:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]
[clearallrestorepoints]

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Możesz wkleić log z usuwania, który powinien otworzyć się w notatniku.

Cytat
Teraz nic nie mogę uruchomić. wyskakuje komunikat, że: "ścieżka" Zasoby systemowe nie wystarczają do ukończenia żądanej usługi.

Sprawdziłbym ustawienie pamięci wirtualnej. A więc panel sterowania > przełącz do widoku klasycznego > System > Zaawansowane

Literki dalej zjada. Daję loga po czyszczeniu. Następne zaraz podeślę.

All processes killed

========== OTL ==========

Service BTWUSB stopped successfully!

Service BTWUSB deleted successfully!

File C:\WINDOWS\System32\Drivers\btwusb.sys not found.

Service btwhid stopped successfully!

Service btwhid deleted successfully!

File C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\btwhid.sys not found.

Service BTWDNDIS stopped successfully!

Service BTWDNDIS deleted successfully!

File C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\btwdndis.sys not found.

Service BTDriver stopped successfully!

Service BTDriver deleted successfully!

File C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\btport.sys not found.

Service btaudio stopped successfully!

Service btaudio deleted successfully!

File C:\WINDOWS\System32\drivers\btaudio.sys not found.

Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\\ deleted successfully.

Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\\KernelFaultCheck deleted successfully.

C:\Documents and Settings\Admin\Menu Start\Programy\Autostart\74BE16.lnk moved successfully.

Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\\TaskMan:C:\Documents and Settings\Admin\Dane aplikacji\mrpky.exe deleted successfully.

========== COMMANDS ==========

[EMPTYFLASH]

User: Admin

->Flash cache emptied: 2492 bytes

User: All Users

User: Default User

User: LocalService

User: NetworkService

Total Flash Files Cleaned = 0,00 mb

[EMPTYTEMP]

User: Admin

->Temp folder emptied: 931457 bytes

->Temporary Internet Files folder emptied: 5233863 bytes

->FireFox cache emptied: 45284298 bytes

->Flash cache emptied: 0 bytes

User: All Users

User: Default User

->Temp folder emptied: 0 bytes

->Temporary Internet Files folder emptied: 67 bytes

User: LocalService

->Temp folder emptied: 66016 bytes

->Temporary Internet Files folder emptied: 32902 bytes

User: NetworkService

->Temp folder emptied: 0 bytes

->Temporary Internet Files folder emptied: 33170 bytes

%systemdrive% .tmp files removed: 0 bytes

%systemroot% .tmp files removed: 0 bytes

%systemroot%\System32 .tmp files removed: 2596 bytes

%systemroot%\System32\dllcache .tmp files removed: 0 bytes

%systemroot%\System32\drivers .tmp files removed: 0 bytes

Windows Temp folder emptied: 0 bytes

RecycleBin emptied: 570112548 bytes

Total Files Cleaned = 593,00 mb

Restore points cleared and new OTL Restore Point set!

OTL by OldTimer - Version 3.2.17.2 log created on 11022010_200052

Files\Folders moved on Reboot...

Registry entries deleted on Reboot...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

Niezgodność, niby usuwane:

Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\\TaskMan:C:\Documents and Settings\Admin\Dane aplikacji\mrpky.exe deleted successfully.

... a nadal w logu:

O20 - HKLM Winlogon: TaskMan - (c:\documents and settings\admin\dane aplikacji\mrpky.exe) - c:\documents and settings\admin\dane aplikacji\mrpky.exe File not found

Start > Uruchom > regedit i w kluczu:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

... skasuj wartość Taskman.

Cytat
Gmer mi się nie uruchomił tj. automatycznie wyskoczył BSOD i zaraz znikł, nawet nie zauważyłem komunikatu. Dlatego daję log z Rootrepeal.

Czy GMER uruchamia się w Trybie awaryjnym?

Cytat
Jak wróciła, to komputer nie reagował za bardzo na polecenia, w oknie treści maila znikły litery. Na pasku zadań i na pulpicie też. Po resecie w trakcie wysyłania maila jeszcze raz ta sama sytuacja, tyle że wyskoczyło okienko, że ten komputer został zablokowany i cośtam. (...) Teraz nic nie mogę uruchomić. wyskakuje komunikat, że: "ścieżka" Zasoby systemowe nie wystarczają do ukończenia żądanej usługi.

Sprawdź czy sytuacja ma miejsce w stanie czystego rozruchu.

Cytat
Pamięć wirtualna 1524 mb na 0,99 gb RAM.

Nie wygląda na to, by to o to chodziło. W raporcie zresztą było:

1 015,00 Mb Total Physical Memory | 449,00 Mb Available Physical Memory | 44,00% Memory free

2,00 Gb Paging File | 2,00 Gb Available in Paging File | 81,00% Paging File free

.

Gmer się uruchomił. Tamten pewnie był przestarzały, bo jakiś czas temu, miesiąc czy 2 temu też miałem pisać ale wyleciało mi to z głowy i został. Pobrałem nowego i cośtam znalazł. Jak się znowu zawiesi to zrobię zdjęcia, bo screenshota wtedy nie idzie zrobić. Zrobiłem ten czysty rozruch i póki co nic złego nie widzę, ale się jeszcze zobaczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...