netox Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam mam problem który obrazuje zamieszczony screen. Próbowałem wyłaczać ClearType w Windowsie oraz zmieniać jego ustawienia, sterowniki są najnowsze bo właśnie przeinstalowałem system. Miałem już ten problem kiedyś i jakoś sie uporałem z nim nie pamiętam tylko jak Zaznaczę te że w IE problemu nie dostrzegłem. Po kliknięciu lub zaznaczeniu tekstu problem znika.
Anonim8 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zaznaczę te że w IE problemu nie dostrzegłem. Po kliknięciu lub zaznaczeniu tekstu problem znika. Wyczyść hostorię przeglądania. Ostatecznie zresetuj FF.
picasso Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 netox, popatrz na posty #26 + #27 w tym temacie: KLIK. .
Ukash Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Problemem jest bodajże aktualizacja KB2670838 klik, po odinstalowaniu jej problem znika ale IE wraca do wersji 9. W przypadku kart AMD bo to chyba na nich jest problem, może pomóc również zmiana drugiej wartości w about:config, gfx.direct2d.disabled na true.
proi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Spróbuj tego: Uruchom konfigurację Firefoxa - w przeglądarce adres "about:config" (zaakceptuj informację o ryzyku utraty gwarancji). Przy pomocy paska "Szukaj" znajdź pozycję gfx.content.azure.enabled i ustaw na "false" Uruchom firefoxa ponownie i sprawdź czy pomogło. Jeżeli nie, to odszukaj teraz pozycję gfx.direct2d.disabled i przestaw na "true". To raczej na pewno pomoże i problem zniknie, ale będzie miało katastrofalny wpływ na wydajność Firefoxa. Plusem jest to, że potwierdzona zostanie wina sterowników, tak więc proponuję odinstalować sterowniki grafiki i zainstalować od nowa, w tej kolejności: 1. sterowniki chipsetu płyty głównej -koniecznie! 2. sterowniki karty graficznej 3. najwyższy dostępny dla tojego systemu DirectX I oczywiście sprawdzić czy można już przywrócić pierwotne ustawienia z about:config
netox Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zastosowałem się do wszystkich waszych porad i widocznie problem zniknął (nie odinstalowałem tylko tej aktualizacji). Serdeczne dzięki za pomoc jak za rok zrobie reinstalkę to znów bede tego szukał
Rekomendowane odpowiedzi