colonista Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam Jakiś czas temu pojawił mi się problem z google. Po wyszukaniu zadanego hasła i kliknięciu na link, przekierowywało mnie na "niewłaściwe" strony (reklamy itp). Dopiero po 3 krotnym klikaniu wstecz i na link przekierowywało na właściwą stronę. Dzisiaj pojawiła mi się jeszcze dodatkowo plansza "komputer został zablokowany z powodu naruszenia prawa polskiego", której w żaden sposób nie mogę ominąć. Tryb awaryjny też mi nie działa, więc wrzucam log z bootowalnej płytki: OTL.Txt Byłbym wdzięczny za pomoc i wskazówki jak sobie z tym poradzic.
picasso Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Na czym polega niemożność wejścia w Tryb awaryjny i czy próbowałeś wszystkie typy (w tym Tryb awaryjny z Wierszem polecenia)? 1. Z poziomu OTLPE uruchom OTL i w sekcji Custom Scans/Fixes wklej: :OTL O4 - HKU\Krystian_ON_D..\Run: [] D:\Documents and Settings\Krystian\jucheck.exe (Advanced Micro Devices, Inc.) :Files D:\Documents and Settings\Krystian\*.exe D:\WINDOWS\System32\dswaveu.dll D:\WINDOWS\tasks\Kwafg.job :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Run Fix. 2. Zaloguj się normalnie do Windows. Przez Dodaj/Usuń programy odinstaluj zbędny program Logitech Desktop Messenger. 3. Zrób nowe logi z OTL spod Windows (ma powstać też plik Extras) + GMER. Ten OTL w OTLPE jest zbyt stary. .
colonista Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Dziekuję, tablica z informacja o blokadzie zniknęła, można cokolwiek zrobić System awaryjny z wierszem poleceń, zawieszał się podczas ładowania na pierwszej linijce. Pozostałe tryby, restertowały komputer podczas ładowania (po ok 2 sek, od wybrania trybu. Logi z OTL spod Windows w załącznikach. Z GMER wrzuce jutro, bo dzisiaj nie bede juz mial dostepu do tego komputera, a widze, ze chwile to potrwa Extras.Txt OTL.Txt
picasso Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Na GMER czekam. Dotychczasowe zadania wykonane, ale wymagana drobna poprawka: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2] :Services catchme Klik w Wykonaj skrypt. Tym razem nie będzie restartu. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). .
colonista Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Wzniki działania GMER: GMER.txt Log po wykonaniu powyższego skryptu: log.txt I najnowszy log z OTL: OTL2.txt
picasso Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Skrypt w ogóle nie wykonany. Zauważ co Ty wkleiłeś, tagi formatujące forum, tego nie ma być w skrypcie, tylko to co jest na szarym polu. Powtarzaj zadanie.
colonista Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Faktycznie poprzednio wkradł sie błąd. Jeszcze raz: OTL3.txt
picasso Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Teraz zadanie wykonane. Idziemy dalej: 1. W OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Na wszelki wypadek zrób jeszcze skan w Malwarebytes Anti-Malware (przy pytaniu o typ wersji wybierz darmową bez rezydenta). Jeżeli coś zostanie wykryte, przedstaw raport. . Edytowane 9 Lipca 2013 przez picasso 9.07.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi