luskamarcin Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Witam. Mam problem z "Komenda Główna plocji". Cały czas widzę ten komunikat na laptopie. W trybie awaryjnym mogę korzystać tylko z wiersz poleceń. Zrobiłem logi OTL. Podsyłam w załączniku. Jakby ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczny. OTL.TxtPobieranie informacji ... Extras.TxtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\wiesiek\AppData\Roaming\skype.dat C:\Users\wiesiek\AppData\Roaming\skype.ini :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Shell"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "bProtector Start Page"=- "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "bProtectorDefaultScope"=- "BrowserMngrDefaultScope"=- :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. System zostanie odblokowany. Loguj się normalnie, by przeprowadzić kolejne działania: 2. Odinstaluj adware: - Przez Panel sterowania odinstaluj: Claro Chrome Toolbar, Claro LTD toolbar, Deinstalator Strony V9, IB Updater 2.0.0.575, IB Updater Service, McAfee Security Scan Plus, tuto4pc_pl_7. - W Google Chrome: W Rozszerzeniach odinstaluj Claro Toolbar, IB Updater, IncrediBar for Chrome. W zarządzaniu wyszukiwarkami ustaw Google jako domyślną, po tym skasuj z listy Claro Search. - Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 4. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
luskamarcin Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam. Dzięki za pomoc wszystko pomogło i komputer już działa. To jest Laptop mojego teścia na którym urzęduje siostra mojej żony w wieku 16 lat i stąd te wszystki toolbary. Podsyłam też logi. AdwCleanerS2.txtPobieranie informacji ... OTL.TxtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Wszystko zrobione. Poprawki: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Services supt4pc_pl_1 PEVSystemStart :Files C:\Users\wiesiek\AppData\Local\tuto4pc_pl_1 :Commands [emptytemp] Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart. 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Default_Page_URL"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}] @="Bing" "URL"="http://www.bing.com/search?q={searchTerms}&FORM=IE8SRC" "DisplayName"="@ieframe.dll,-12512" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990}] [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{9DC4368C-C71E-4C96-9DB9-06C6E78CE9A0}] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Google] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Wikipedia] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Yahoo] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\Yandex] [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 3. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (bez Extras). . Edytowane 9 Lipca 2013 przez picasso 9.07.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi