Skocz do zawartości

Robak Morto i chyba coś jeszcze...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj coś mnie podkusiło, żeby sobie przejrzeć dziennik systemu klikam zakładkę zabezpieczenia, a tam hulaj dusza piekła nie ma Logowanie za logowaniem na moje konto, gdzie mnie nawet w domu nie było przeczytałem cały raport okazało się ze logowanie było wykonane zdalnie z komputera brata, kiedy zblokowałem przez zaporę okazało się ze nie mogłem nic już zrobić co potrzebowało konta admina. Przywróciłem system teraz potrzebuje waszej pomocy sam nie dam rady 2 antywirusy wykryły całe nic. 

Mam nadzieje ze jest jakis ratunek. Win7 64Bit

Nowy dokument tekstowy.txt

OTL.Txt

Extras.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Tak jak w temacie walczę właśnie z robakiem i mam uszkodzony antywirus nie mogę go odinstalować i skonczyła mi się licencja w tej chwili proces antywira odpowiadajacy za walke z rootkit zjada mi powyżej 50% procka ;/     Dr.web 

Opublikowano

Skoro "walczysz z robakiem", to temat w niewłaściwym dziale. Przenoszę do działu diagnostyki infekcji i łączę z poprzednim. Daj mi moment na analizę raportów.

EDIT:

Log z OTL zrobiony na złych ustawieniach (opcja Rejestr ustawiona na Wszystko a ma być Użyj filtrowania). W raportach nie ma oznak infekcji. Nie ma takich śladów: KLIK.

Wczoraj coś mnie podkusiło, żeby sobie przejrzeć dziennik systemu klikam zakładkę zabezpieczenia, a tam hulaj dusza piekła nie ma Logowanie za logowaniem na moje konto, gdzie mnie nawet w domu nie było przeczytałem cały raport okazało się ze logowanie było wykonane zdalnie z komputera brata, kiedy zblokowałem przez zaporę okazało się ze nie mogłem nic już zrobić co potrzebowało konta admina.

Skąd pewność, że to robak Morto? I nie wiadomo co tak naprawdę zablokowałeś, omyłkowo mogłeś naruszyć poprawną funkcję systemu.

Przywróciłem system teraz potrzebuje waszej pomocy sam nie dam rady 2 antywirusy wykryły całe nic.

Przywracanie systemu to bardzo silna procedura na Windows 7 (cień woluminu zrzucany). Nic dziwnego, że coś może być niewykrywane = bo tego może już po prostu nie być. Wypowiedz się wyraźnie czy w systemie Windows 7 nadal występują określone problemy? Poza tym, możesz oceniać niewłaściwy system, to komputer brata może być zainfekowany, nie Twój. Proszę o zestaw raportów z komputera brata.

mam uszkodzony antywirus nie mogę go odinstalować i skonczyła mi się licencja w tej chwili proces antywira odpowiadajacy za walke z rootkit zjada mi powyżej 50% procka ;/ Dr.web

Usunięcie uszkodzonego lub niemożliwego do deinstalacji Dr. Web za pomocą narzędzia Drweb Antivirus Removal Tool.

.

Opublikowano (edytowane)

Nie odpowiedziałeś mi na pytanie czy w oglądanym tu systemie Windows 7 nadal występują określone problemy / próby nieautoryzowanego dostępu. Jak mówiłam, śladów infekcji tu nie notuję. Widzę że Dr. Web pomyślnie został odinstalowany. Na razie nie mam czym się zajmować i czekam na zestaw raportów (OTL+GMER) z komputera brata.

.

Edytowane przez picasso
2.07.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...