Skocz do zawartości

Zawieszenie gry i reset PC

STRAZAKuba

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Tak, tylko, że nie mam dźwięku, teraz to zauważyłem.. W BIOS'ie włączony, sterownik Audio 2 razy przeinstalowałem, nie ma żadnych pytajników w menadżerze zadań. Nie wiem o co chodzi.. A gdy kilkam na wykryj problem, jest napisane, że urządzenie wyjściowe jest nie podłączone. Po najechaniu na głośniczek napis, że nie ma sterownika, nie ogarniam...

PS: Nie wykrywa głośników, słuchawek, mikrofonu, Mikrofon działa tylko z kamerki internetowej..

Opublikowano

Odinstaluj sterowniki od karty dźwiękowej, zrestartuj komputer, zobacz, czy w Menadżerze urządzeń będzie coś od dźwięku, jak nie to spróbuj zainstalować sterowniki z tego linka i zobacz, czy dźwięk będzie działał.

Opublikowano

Wejdź w Start > Panel sterowania > Dźwięk i zrób screen z zakładek Odtwarzanie i Nagrywanie.

Nie masz sterowników od płyty głównej na płytce dołączonej do niej?

Opublikowano

Daj cały screen, a nie tylko kawałek, na nim widać tylko, że są zainstalowane sterowniki, mnie interesuje coś innego.

Włącz np. jakąś muzykę lub film i wtedy zrób screen, tylko nie ścinaj tego okna.

Opublikowano

Odinstaluj w Menadżerze urządzeń wszystkie rzeczy związane z dźwiękiem, zrestartuj komputer i potwierdzaj wyskakujące okienka z instalacją sterownika i zobacz, czy dźwięk działa.

Opublikowano

Kiedy uruchamiasz plik z instalatorem to od razu zaczyna się instalacja czy odbywa się rozpakowanie plików do jednego folderu?

Szczerze to nie wiem, czemu nie działa dźwięk po zainstalowaniu nowych sterowników.

Opublikowano

Dobra, spróbuj jeszcze tego: odinstaluj obecne sterowniki, upewnij się, że nie ma sterownika od dźwięku, wejdź w Menadźer urządzeń i pokaż screen z niego, powinien być wykrzyknik od dźwięku.

Opublikowano

To może przeinstalować ten dysk C? Chociaż boję się trochę o jakieś błędy, a szkoda stracić 300Gb danych na innych partycjach.

#EDIT
Wykrzyknika nie ma, odinstaluje i po prostu znika z Menadżera urządzeń.

Opublikowano

To może przeinstalować ten dysk C?

Spokojnie, to ostateczność.

szkoda stracić 300Gb danych na innych partycjach

Czemu miałbyś stracić te dane? Pokaż na wszelki wypadek screen z Zarządzania dyskami ( Start > Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Zarządzanie komputerem > na lewo Zarządzanie dyskami).

Wejdź w Menadżer urządzeń i wciśnij przycisk Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu(ostatnia ikonka na górze) . Potem napisz, czy coś się zmieniło, czy pojawił się wykrzyknik.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...