Skocz do zawartości

Zawieszenie gry i reset PC

STRAZAKuba

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

W sprawie reinstalacji systemu: nie widzę problemu, formatujesz tylko partycję C, inne partycje zostają bez zmian. Ale jeszcze powalczmy z tym dźwiękiem.

Co do dźwięku: zainstaluj pierwsze sterowniki, do których dałem link, zrób screen z panelu Realteka z podłaczoną wieżą lub słuchawkami z tyłu komputera.

Opublikowano

Jeśli masz podłączoną kamerkę, to odłącz do testu, w Konfiguracja głośnika zaznacz Stereo, wciśnij niebieską strzałkę i zobacz, czy jest dźwiek.

Pokaż również screeny z zakładek które masz w głównej zakładce Głośniki.

Opublikowano

W drugim screenie który dałeś masz główną zakładkę Głośniki, niżej masz zakładki Konfiguracja głośnika, Efekt dźwiękowy itd. Daj z nich screeny.

Kiedy włączasz muzykę, kiedy wciskasz na głośniczek w prawym dolnym rogu to nie podnosi się zielony pasek do góry?

Opublikowano

Nieprawidłowy sterownik DirectSound (...). Kod błędu:80070005.

Tak było od początku? Znaczy od zainstalowania sterowników?

Wejdź w Start > w wyszukiwarce wpisz services.msc, usługa Windows Audio jaki ma stan i typ uruchomienia?

Opublikowano

Sformatowałeś tylko dysk C ?

Reinstalacja systemu= nowy rejestr, w panelu sterowania nie będzie tych programów. O jakie programy ci chodzi?

Jeśli o te z dysku C, ich już nie ma. Jeśli chodzi o te z innych dysków, one są, tylko musisz je uruchamiać z folderów, w których się znajdują.

Od razu napiszę jak powinna przebiegać instalacja sterowników i innych rzeczy:

Sterowniki od chipsetu > Reszta sterowników > Antywirus > Inne programy.

Powiedz od razu, czy działa dźwięk.

Opublikowano

Rozumiem, nie jestem takim debilem, żeby nie wiedzieć, że pliki z dysku C usunąłem całkowicie :D

Z tymi programami też problemu nie będzie, bo i tak z pulpitu nie korzystam, ważne, żeby działało :)

Dźwięk działa, aż miło :)

Opublikowano

To dobrze z tymi grami, bo część na płytach (ale chyba tylko z 100Gb - oryginały), a drugie 100Gb musiałbym ściągać. (BF3 34Gb ;x)

Jako ciekawostka: Sterownik Audio od Realteka (ten który nie działał) - działa.

Pytań nie mam, dzięki wielkie :D

Ale temat niech zostanie, może jeszcze te BSoD'y będą, chociaż wątpię.

Opublikowano

To dobrze z tymi grami, bo część na płytach (ale chyba tylko z 100Gb - oryginały), a drugie 100Gb musiałbym ściągać. (BF3 34Gb ;x)

Nie jestem pewny, czy wszystkie gry będą tak działać, mogą nie działać, nie mam BF3, więc nie powiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

problem z zintergrowana karta realtek prawdopodobnie. wylacz karte dzwiekowa i zobacz ,czy problem pojawi sie ponownie. Mialem taki sam problem w cod 4 i bf3. Wina lezala po stronie karty dzwiekowej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...