DragonFire Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Witam Chciałem zapytać, jak przywrócić opcję Zapisz Jako i Otwórz - nie działają mi w żadnym programie (okno programu miga raz i nic się nie dzieje). Przeinstalowanie programu zwraca błąd pliku .msi "Error 1316" i/lub "0x80040154", z którym sobie niejako poradziłem usuwając poprzednią instalację - ale dalej nie mam opcji Otwórz i Zapisz Jako. Może jest jakieś ustawienie w rejestrze, które trzeba by przestawić? Nie wiem czym się mi Vista zainfekowała i nie wiem gdzie to jest, bo żaden antywirus nic nie widzi, ale podejrzewam, że to jakiś trojan był. log z Hijack This http://wklej.org/id/395800/ ComboFix nie zastartował
picasso Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Proszę dołączyć obowiązkowe w tym dziale logi, bo to nie jest z pewnością przestarzały HijackThis i nie jest ComboFix! KLIK.
DragonFire Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Już daję logi z DDS - nic innego nie włączyło się poprawnie (OTL z błędem 0x7785F35F) http://wklej.org/id/395826/ Właśnie zauważyłem, że nie działa też opcja Zapisz Jako z menu kontekstowego Oraz po dłuższym używaniu, aplikacje nie dają się zainstalować, ponieważ występuje jakiś błąd 0xXXXXXXXXX przy tworzeniu skrótów. Po namyśle, myśle, że to robactwo to był Hack.Tool
picasso Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 (edytowane) DDS niekompletny, gdzie jest Attach.txt? Po namyśle, myśle, że to robactwo to był Hack.Tool Skąd to przypuszczenie? Czy coś to pokazało? W załączonym fragmencie DDS: brak śladów czynnej infekcji, do ewentualnego usuwania są tu tylko drobnostki typu odpadki po toolbarze / usłudze czy wpis w pliku HOSTS (akcja nie powinna mieć znaczenia dla pracy systemu): mURLSearchHooks: H - No FileTB: {511131F1-4629-4254-A85F-ED7B6D75DD3C} - No FileTB-X64: {511131F1-4629-4254-A85F-ED7B6D75DD3C} - No FileHosts: 127.0.0.1 www.spywareinfo.comS2 NapAgMan;Network Access Protection Manager;c:\windows\system32\napaserv.exe --> c:\windows\system32\napaserv.exe [?] Komentarz na przyszłość. Jest wyraźnie napisane: ComboFix nie działa na x64, więc podejmowanie prób z nim nie ma żadnego sensu. To jest program tylko i wyłącznie dla 32-bitowych systemów i ze względu na swoją specyfikę nie może się uruchomić w emulacji Wow64. Możesz także swobodnie wyrzucić z dysku HijackThis, który nie ma kompatybilności z tą architekturą i sprzedaje fałsz (tylko wycinek emulacji 32-bit, nie pokazuje komponentów 64-bit). Chciałem zapytać, jak przywrócić opcję Zapisz Jako i Otwórz - nie działają mi w żadnym programie (okno programu miga raz i nic się nie dzieje). Przeinstalowanie programu zwraca błąd pliku .msi "Error 1316" i/lub "0x80040154", z którym sobie niejako poradziłem usuwając poprzednią instalację - ale dalej nie mam opcji Otwórz i Zapisz Jako. Może jest jakieś ustawienie w rejestrze, które trzeba by przestawić? W "żadnym programie", to znaczy w których? Konkrety podaj, jakie aplikacje, bo nie jestem przekonana czy na pewno "wszystkie", a może jest tu coś wspólnego. 1. Test numer jeden to sprawdzenie co się stanie po deinstalacji wszelakiego oprogramowania zabezpieczającego (Spyware Terminator / Panda / Avast). To taki typ, który może czynić niespodzianki. Np. na poprzednim forum, na którym działałam, był dość dziwny przypadek z Panda Cloud, która to zablokowała funkcje kopii zapasowej w Windows 7. 2. Dla testu pozbyć się wszelkich "nienormalnych" modyfikacji w Windows Explorer i obszarach pobocznych, np. modyfikacji w stylach (widzę tu w logu twór Indigo.msstyles sugerujący używanie niedomyślnych styli). 3. Dodatkowe uwagi w kwestii zainstalowanego oprogramowania: Do permanentnej deinstalacji Spyware Terminator oraz Crawler Toolbar. To nie jest "mocne". Do wyrzucenia "zwalniacze RAM" (ram kontroler + Cacheman). Więcej szkód niż pożytku, a programy na dodatek 32-bitowe (brak natywności). Więcej: The Truth about Windows Memory Optimizers Radzę także wywalić próchno Konnekt (brak kompatybilności z Vista / od biedy się tam uruchamia), masz pod x64 natywne aplikacje takie jak WTW czy Miranda, z pełną obsługą najnowszego protokołu GG8/10. Do czytania: Darmowe komunikatory. . Edytowane 17 Października 2011 przez picasso 1.11.2010 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi