marcin18 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam Wszystkich z racji tego że jestem nowym użytkownikiem Na kompa wdarł mi sie wyłudzacz ukash i niewiem jak go usunąć Komp z netem się blokuje Jak odłacze kabel od neta działa wszystko o dziwo czyli filmy gry itp. Google mnie przekierowało na tę stronkę, Sam niewiele zdziałałem ccleaner niewiele pomógł, wiec podaje LOGi OTL. robione w trybie awaryjnym z obsługą sieci Jeśli ktoś po popatrzeniu w te logi umie pomóc będę wdzięczny czekam niecierpliwie na odzew Pozdrawiam Marcin Extras.Txt OTL.Txt
picasso Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\MARCIN\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ctfmon.lnk C:\ProgramData\lsass.exe C:\ProgramData\dsgsdgdsgdsgw.pad :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i odblokowany. Opuść Tryb awaryjny. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). .
marcin18 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 1. Zrobiłem wg instrukcji komp się właczył na normalnym trybie z netem, działał. Od razu był odtwarty jakiś notatnik - chiałem dołączyć ale forum niepozwala dodać pliku typu .log OTL przeskanował i stworzył 2 nowe notatniki, extrasa niewrzucam a OTL.txt dołaczam czy ten wirus został skasowany czy tyllko nieaktywny jest?? OTL.Txt
picasso Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Od razu był odtwarty jakiś notatnik - chiałem dołączyć ale forum niepozwala dodać pliku typu .log Tak, w załącznikach dopuszczam tylko rozszerzenie *.TXT. Na przyszłość: wystarczy ręczna zmiana nazwy pliku. czy ten wirus został skasowany czy tyllko nieaktywny jest?? A jak sądzisz? Po to był skrypt, by usunąć tego trojana. I mówiłam przecież "System zostanie zrestartowany i odblokowany". Zadanie pomyślnie przeprowadzone, kończymy: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną. 2. W dzienniku zdarzeń jest błąd WMI numer 10. Napraw narzędziem z KB2545227. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Wg raportu masz obecnie zainstalowane: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== 64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86417009FF}" = Java 7 Update 9 (64-bit) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217005FF}" = Java 7 Update 5"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX (wtyczka dla IE)"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin (wtyczka dla Firefox) FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32_11_4_402_287.dll () Odinstaluj starą 32-bitową Java 7 Update 5 i zastąp najnowszą 32-bitową (64-bitowa już jest tu najnowsza), odinstalaluj starą wtyczkę Adobe Flash Player 11 Plugin dla Firefox (który i tak już nie istnieje tu) oraz sprawdź czy wtyczka Adobe Flash Player 11 ActiveX w Internet Explorer jest najnowsza. O aktualizacjach w przyklejonym: KLIK. PS. Widzę też zainstalowane Gadu-Gadu 10. Okropny potwór, dręczy zasoby systemowe i reklam więcej niż funkcji, poza tym ostatnio firma zamknęła kilka serwisów integrowanych z GG10. Obejrzyj jak wygląda GG11, a jeszcze lepiej alternatywne programy z obsługą sieci Gadu: WTW, AQQ, Kadsu, Miranda. Opisy: Darmowe komunikatory. .
marcin18 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 1. wykonałem 2. nieumiem tego zrobić niewiem o co chodzi bo po ang jest 3. wykonałem 4. java 7 ubd 5 odinstalowana , Adobe Flash Player 11 Plugin też odinstalowałem lecz była to wtyczka dla opery bo tak pisało przy deinstalacji. Wogóle zawsze urzywałem i urzywam Opery, firefoxa nigdy. IE chyba ma wszystko bo niepisze by coś doinstalować gg11 miałem lecz wolałem gg10 z tego względu że przy zablokowaniu profilu musiałem mieć go cały czas na liście kontaktów bo przy usunięciu go, on się automatyzcznie odblokowywał, a gg10 mogę usunąc zablokowany czyiś profil. No i wypadało by zaintalować zakiś bloker reklam tylko nie wiem co Dziękuję Tobie picasso za pomoc
picasso Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 No i wypadało by zaintalować zakiś bloker reklam tylko nie wiem co Ad-block Plus dla Opery. Adobe Flash Player 11 Plugin też odinstalowałem lecz była to wtyczka dla opery bo tak pisało przy deinstalacji. Wogóle zawsze urzywałem i urzywam Opery, firefoxa nigdy. IE chyba ma wszystko bo niepisze by coś doinstalować To była wtyczka wspólna dla Firefox i Opera, w rejestrze miałeś przecież klucz: FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32_11_4_402_287.dll () I tak nie była to najnowsza wersja, dlatego deinstalacja (i wymiana najnowszą wersją). gg11 miałem lecz wolałem gg10 z tego względu że przy zablokowaniu profilu musiałem mieć go cały czas na liście kontaktów bo przy usunięciu go, on się automatyzcznie odblokowywał, a gg10 mogę usunąc zablokowany czyiś profil. Jak mówię, sprawdź alternatywne programy, polecanym jest tu WTW. .
Rekomendowane odpowiedzi