Skocz do zawartości

Avast - Brak możliwości włączenia osłony WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem, dzisiaj zakutalizowałem avasta do wersji 7.0.1474 i nie mogę włączyć osłony WWW. Na początku nie mogłem włączyć żadnej osłony, więc przeinstalowałem avasta i teraz nie mogę włączyć tylko tej osłony. Ostatnio ściągałem AutoMape5 i kilka modyfikacji do Euro Truck Simulator 2.

SecurityCheck:

Pokaż ukrytą zawartość

Extras.TxtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

To jest problem tej aktualizacji Avast, na forum Avast cały temat z tym przypadkiem: KLIK.

1. Reinstalacja Avast powinna pomóc, u Ciebie nie pomogła, czy czyściłeś narzędziem Avast Uninstall Utility po deinstalacji? Inna rzecz, która pomaga: w Panelu sterowania przy deinstalacji Avast opcja Zmień > usunięcie osłony Web > restart systemu, a następnie powtórzenie kroków tylko wskazanie osłony do instalacji ? restart.

2. Avast już wydał poprawkę. Cytuję z w/w tematu:

Avast napisał(a):
We released a fix for the "WebShield OFF" problem in the latest vps update. The problem was caused by a timing issue in one critical section. It might or might not appear therefore some users had fixed it by restart of the avast! or their computer. It should work now (hard to test this kind of problems :().

If you were affected by this problem and the virus definition files (vps) are not updated automatically for you then please invoke the vps update manually[1]. This action (when the new vps is applied) should fix the problem. If it doesn't then "restart" either avast! service or the whole computer, please.

We are sorry for inconvenience.

Lukas.

[1] manual update = click "Update engine and virus definitions" in "avastUI > Maintenance > Update". Or right click avast tray icon and "Update > Engine and virus definitions".

PS. Co do logów ... Tylko mini poprawka na odpadki po wyszukiwarce AVG i wpisy puste. Popatrz do spoilera.

Pokaż ukrytą zawartość

.

Avast zaczął działać, a czyszczenie już zrobiłem.

Tylko mam to z OTL:

Pokaż ukrytą zawartość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...