mingus Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Witam serdecznie. Prosiłbym o pomoc w pozbyciu się tej uciążliwej, tytułowej wyszukiwarki. Wczoraj usuwałem Babylona za pomocą AdwCleanera i mam od niego spokój (chyba nic nie zostało?), a V9 nie zostało usunięte. Jak wrzucam stronę startową FF i wpisuję coś w wyszukiwarkę, to zaraz pojawia się wyszukiwarka V9 z wynikami. Ten V9 to b.stara sprawa. Spojrzałem do about:config i tam nie ma nic z v9. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 W logach nie widać nic szczególnego i niepokojącego. Spróbuj zrobić tak - usuń skrót z którego uruchamiasz Firefox i utwórz go na nowo. Sprawdź czy to coś dało. Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 4 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Usunięcie skrótu pomogło. Dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dziś po otwarciu strony startowej Mozilli znowu widzę to draństwo v9. Stronę startową FF mam ustawioną na Google, ale wczoraj przecież sprawdzałem startową Mozilli (jeden raz) i wszystko było w porządku. Kompletnie już nie wiem jak się tego pozbyć. Proszę jeszcze raz o pomoc. Odnośnik do komentarza
january Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Próbowałeś kiedyś skorzystać z wyszukiwarki? https://www.fixitpc.pl/topic/8383-jak-pozbyc-sie-dziadostwa-v9/ Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Cytat Próbowałeś kiedyś skorzystać z wyszukiwarki? Tamte metody nie pomogły.AdwCleanerem 2 dni temu usunąłem Babylona, a v9 nie ruszył,. Usuwanie skrótu jednak nic nie dało. Poza tym poprzez Start>Mozilla Firefox>Właściwości>Skrót sprawdziłem Element docelowy, ale tam jest tylko to: "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" Logi OTL podałem wczoraj, a dzisiaj jeszcze raz skanowałem, ale tym razem ustawiłem skanowanie na dłuższy okres niż 30 dni, bo ten v9 zainstalował mi się w lutym. Wtedy odinstalowałem go w Panelu sterowania, no ale się ostał. Nie daję na razie tych dłuższych logów, ponieważ nie wiem, czy eksperci uznają to za potrzebne. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 january Proszę nie podsuwać innych tematów, sprawy rozwiązuje się tu indywidualnie. Przypomnę zasady działu (KLIK / KLIK) i ustęp "Zarzucić całkowicie wzornictwo na innych tematach. Są to wystąpienia unikatowe.". mingus Cytat dziś po otwarciu strony startowej Mozilli znowu widzę to draństwo v9 Z jakiego skrótu uruchamiasz Firefox: czy jest to skrót na Pasku zadań, w Menu Start czy na Pulpicie? Cytat AdwCleanerem 2 dni temu usunąłem Babylona, a v9 nie ruszył Na AdwCleaner nie licz, w ogóle nie adresuje adware v9. Cytat Logi OTL podałem wczoraj, a dzisiaj jeszcze raz skanowałem, ale tym razem ustawiłem skanowanie na dłuższy okres niż 30 dni, bo ten v9 zainstalował mi się w lutym. Ten skan nie ma żadnego znaczenia pod kątem ujawniania preferencji w przeglądarkach. . Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Witam. FF uruchamiam ze skrótu na Pasku zadań. Nie wiem, czy moje logi nie są zafałszowane? Miałem w trakcie skanowania OTL-em "na pokładzie" Active ISO Burner (w tej chwili dowiedziałem się na Waszej stronie o takiej zależności). Co prawda 2 dni temu usunąłem przez SPDTinst-v sterownik ( wykrył go TDDS KIller), ale dopiero przed chwilą odinstalowałem Active ISO Burner. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 mingus, zostaw już ten OTL w spokoju. Nie, logi nie są zafałszowane. Emulatory napędów wirtualnych grają rolę przy innym skanie, czyli pod kątem rootkitów (GMER i podobne), a nie OTL. Masz to wszystko wyłożone w ogłoszeniach i nie wiem skąd pomysły na temat OTL. Cytat FF uruchamiam ze skrótu na Pasku zadań. 1. Czy usuwając skróty programu na pewno usunąłeś wszystkie? Skasuj skróty wszystkich przeglądarek (nie tylko Firefox) z Pulpitu, Paska zadań i Menu Start. W wybranym miejscu zrób nowy skrót. Jeśli to nie przyniesie rezultatów: 1. Zrób skan dostosowany OTL. Uruchom program, wszystkie opcje ustaw na Brak + wyszukiwanie plików na Żadne, w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: hklm\software\clients\startmenuinternet|command /rs hklm\software\clients\startmenuinternet|command /64 /rs Klik w Skanuj (a nie Wykonaj skrypt). . Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Odpięcie Skrótów przeglądarek nie pomogło. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Skoro nie skróty i nie rejestr (nic w nim nie ma), to czy przypadkiem nie masz ustawionej w Firefox opcji przywracania sesji, która po prostu otwiera wcześniej otwartą kartę v9? Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Mam ustawioną w opcjach stronę startową google.pl, a nie opcję>wyświetl okna i karty z poprzedniej sesji. Firefox otwiera się na Google, ale jak otwieram następną kartę, to jest strona z "liskiem" i po wpisaniu czegoś w pole wyszukiwania, otwiera się już v9. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Upewnij się, że masz włączone wszystkie opcje widoku w Windows Explorer > Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > Widok: zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery + odptaszkuj Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Następnie skopiuj na Pulpit plik preferencji Firefox: C:\Users\robert\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\r1hzh6tm.default\prefs.js Zapakuj go do ZIP, shostuj gdzieś i prześlij mi link do analizy. . Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Coś chyba źle robię. Odsłoniłem ukryte pliki i foldery: i nie mogę otworzyć tego pierwszego: Proszę o podpowiedź. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Nie otwieraj tego pliku (to plik skryptowy i otwieranie przez dwuklik powoduje odwołanie do Windows Scripting). Masz go po prostu skopiować na Pulpit, umieścić na jakimś serwisie hostingowym i podać mi link do tego pliku. Ja go sobie samodzielnie otworzę w Notatniku i przejrzę co siedzi w konfiguracji Firefox. Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 http://www.sendspace...e69d5a0dd84a5f9 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 W pliku brak jakichkolwiek odnośników do v9. Z innej strony: w pasku adresów Firefox wpisz about:config, zrób szukanie na frazę v9. Jeśli cokolwiek znajdziesz, z prawokliku zresetuj do poziomu domyślnego. . Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Wcześniej sprawdzałem w about:config. Jeszcze raz zerknąłem i nie ma nic z v9. Zrobiłbym nową instalkę FF, ale nie jestem pewny, czy nie pojawi się to coś znowu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Skoro nie ma żadnych odnośników do v9, to ja skłaniam się do przeinstalowania Firefox (przy deinstalacji zaznaczyć opcję usuwania plików użytkownika). Odnośnik do komentarza
mingus Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Wszedłem do profile managera Firefoxa i po usunięciu profilu "default" utworzyłem nowy. Pal licho rozszerzenia, byle nie patrzyć na to denerwujące v9. Wielkie dzięki picasso za poświęcony czas i pomoc. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy (o ile ktoś o "nietechnicznym"umyśle potrafi w ogóle to ocenić). Będę Was czytał i przyswajał sobie wiedzę na miarę swoich możliwości. Temat oczywiście do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi